Zsidó vezető a Mandinernek: Magyar Péter hitleri párhuzama nem pusztán hiba, a holokauszt áldozatainak emlékét teszi semmissé

2024. október 06. 17:11

„A múlt század, sőt a történelem egyik legnagyobb tragédiája soha semmilyen körülmények között és semmilyen térfélen nem állítható önös politikai érdekek szolgálatába ” – fogalmazott Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány titkára.

2024. október 06. 17:11
null

Nyitókép: Magyar Péter az MTVA-székház előtti tüntetésen 2024. október 5-én. (Kisbenedek Attila/AFP)

Magyar Péter tegnapi, közmédia elleni tüntetése nemcsak a létszámot tekintve volt kudarc, a Tisza Párt elnöke a Hitler-párhuzammal is alaposan mellélőtt. A politikus beszédében egyenesen Hitler tanítványainak nevezte „a fideszes propagandistákat”. „Ismételj egy hazugságot elég sokszor, és az emberek azt fogják hinni, hogy az az igazság. Ez Adolf Hitler tanácsa a Fidesz, az állampárt propagandájának, a tanítványok pedig megfogadták a mesterük tanácsát” – mondta felszólalásában.

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar Péter kijelentésével kapcsolatban Szalai Kálmán, a zsidó civil szervezet Tett és Védelem Alapítvány (TEV) titkára elmondta, bár minden politikusnak nyilvánvalóan az a célja, hogy a győzelme érdekében hangzatos hangzatos kijelentéseket tegyen, a nagyotmondásnak, hatásvadászatnak is van egy határa.

Körülbelül ugyanaz az álláspontunk Magyar Péter tegnapi szavai kapcsán, mint tavaly Hadházy Ákos ügyében, aki kimondva-kimondatlanul is Adolf Hitlerhez hasonlította a magyar miniszterelnököt.

Ez kimeríti a holokauszt-relativizálás fogalmát, amelyet minden közéleti szereplő esetében elítélünk” 

– fogalmazott Szalai Kálmán.

Ezt is ajánljuk a témában

Hozzátette, a XX. század legvéresebb időszakát a mai korhoz hasonlítani, az nem csak történelmi értelemben nem felel meg a valóságnak, az áldozatok emlékét is sérti. „, és nem felhasználható a napi politikai események kommentálásakor, értékelésében.

„Ezért Magyar Pétert mindenképpen arra figyelmeztetnék, hogy bármiféle párhuzamot vonni és egyenlőségjelet tenni és a náci rémuralom és a jelen magyar társadalma között, nem pusztán hiba, hanem az áldozatok emlékét teszi semmissé.”

Arról nem is beszélve – folytatta az alapítványi titkár –, hogy a Tisza Párt vezetője akkor nyúlt ehhez az eszközhöz, amikor tudvalevő, hogy az elmúlt tizennégy évben a magyar kormány soha nem látott mértékű forráshoz juttatta a zsidó közösségeket azok felvirágoztatására. Ezenkívül számtalan olyan törvény és intézkedés is született, amelyek eredményeként 

ma Magyarország Európa legbiztonságosabb helye a zsidó közösségek számára.

Önös politikai érdekből összehasonlítani a mai politikai-társadalmi berendezkedést azzal, ami a 20. század legsötétebb szakaszában volt, számunkra sokkal inkább azt mutatja, vannak, akik a valós érvek hiányában a legszörnyűbb korszakot is képesek felidézni csak azért, hogy érzelmi támogatást tudjanak kicsikarni a szavazóktól. Kizárólag a hatalom megszerzése érdekli őket” – szögezte le Szalai Kálmán.
 

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Az ajtónak támaszkodni tilos
2024. október 06. 19:27
Psziho Peti naponta bizonyítja, hogy egy beteglelkű, hatalomért reszkető despota és aljas rágalmazó, alkalmatlan politikusnak.
sexykitty-5000104
2024. október 06. 19:22
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­­k­e­l­­d­­­ ­a­­ ­s­­z­e­x­i­­­ ­­p­u­n­­­c­­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
pollip
2024. október 06. 19:18
Ki gondolta volna, hogy az ellenzéknek ilyen hamar vissza lehet adni azt, amit Orbán Balázs kapott. MP sokkal durvabbat mondott, de az ellenzéki függetlenobjektiv propagandisták védik. Meg mindig védik.
kastellorizo
2024. október 06. 19:15
MP csak egy hülye troll,akinek összes vonzereje annyi, hogy írtózatos faszságokat tud mondani, amitől a vegtelenül ostoba csőcselék elalél Nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani a blődsegeinek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!