Van mit tanulnia hazánktól az EU-nak: még a zöldenergia kérdésében is az élbolyban vagyunk

2024. október 19. 10:49

Hazánk a legzöldebb európai államok között helyezkedik el.

2024. október 19. 10:49
null

A nyitókép illusztráció. (www.mnnsz.hu)

Magyarország a legzöldebb európai államok között, ha a szénenergia kivezetését tekintjük – számolt be róla közösségi oldalán Sebestyén Géza, az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője.

Pár ország (például Norvégia vagy Ausztria) már ma sem használ szenet. A következő világoszöld kategória (ebben van hazánk is) 2030-ig beszünteti a szén energia célú használatát” 

írta Sebestyén, aki hozzátette, Németország, Csehország, Románia és a többi lila ország 2030 után tervezi kivezetni, míg Szerbiában most tárgyalnak erről. 

A bejegyzésből kiderült az is, hogy pár állam, például Lengyelország még csak gondolati szinten sem foglalkozik a kérdéssel. 

Fotó: Sebestyén Géza Facebook-oldala

***

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. október 19. 14:31
Az olcsó hazai szénvagyon segíthet a drága kőolaj, földgáz kiváltásában addig, amíg a hazai megújuló forrásokra átáll a gazdaság és a társadalom. Ráadásul a szénből nemcsak komplett vegyipar építhető. Hanem alkalmas helyettesítő vagy tartalék fűtőgázként széngáz, benzin helyett műbenzin, gázolaj helyett műdiesel gyártására, vagy gyors indítású kiserőművek üzemanyagának. Minderről lemondani nem lehet csak úgy ideológiai okból, vagy ránk kényszerített környezetvédelmi okból, mert a gazdasági szuverenitás és a társadalmi tőkeképzés képesség sérül. (Persze, kőolaj, földgáz utolsó molekulájára is szükség lesz!) Kína se mondott le róla. Széniparát használta fel elektromos járműiparának kiépítéséhez, járműpark cseréhez, atomerőművek fejlesztéséhez. 6-8 éve még a kínai nagyvárosokban tartós szmog volt. Aki idén járt kint, az elképedve mesélte, hogy Pekingben elvétve van olyan jármű, ami nem elektromos, motor meg csak elektromos fut, - és tiszta a levegő (!), csend van, nincs motorzúgás (!).
pandalala
2024. október 19. 14:09
Az energia az nem is ződ, hanem piros!! :P :-D
sexykitty-5000117
2024. október 19. 12:52
🍓 ️ ­É­­r­­t­­é­­­k­e­l­d­­­ ­­­a­ ­­­s­z­e­­­x­i­­­ ­­p­u­­n­­c­­­i­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
2024. október 19. 12:52 Szerkesztve
ÁLSÁGOS térkép. Mert azok az államok, akik NEM használnak szenet az elektromos áramukhoz, vajon az az áram miért nincs benne, amit KÜLFÖLDRŐL vesznek, és amit mégis csak SZÉNNEL állítanak elő ?? Ja, ha nem az én területemen van az erőmű, akkor az már nem számít, ugyi ?? Ez mindig eszembe juttatja azt a karikatúrát, ahol az apa a kisfiának mutat a távolba egy füstölő erőműkéményre, majd azt mondja: Látod kisfiam? Az ott az apu elektromos autójának a kipufogója.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!