Valami itt sem stimmel

2024. október 07. 07:21

Nem vagyok egy műszaki zseni, ezért szívesen fogadom a megoldást, vagy egy hozzáértő véleményét.

2024. október 07. 07:21
null
Török Zsolt
Török Zsolt
Facebook

Nyitókép: A Magyar Honvédság Youtube-oldala

„Ez egy 14 tonnás jármű. Kell a páncél, hiszen 2+9 fő életét fontos védeni, ha már háborúskodást akarnak a gazdagok, a nagy urak. 400 darab lesz ebből itthon, 200 millió forint per darab áron kb. Mondjuk a Lynx egyenként 3 milliárd, azaz kb 100 család otthonának ára. Nem is értem, miért kell ennyit fegyverkezésre költeni egy állítólagosan békepárti, vagyis annak hazudott kormánynak. Hacsak nem háborúra készülnek és közben ebből is lopnak. 

És ne jöjjön senki azzal, hogy NATO elvárás. Egyrészt ez a magyarországi kormány nem szokta betartani a nemzetközi elvárásokat, például a jogállamiságit sem. Másrészt a NATO nem azt írja elő, hogy Orbán és Erdogan strómanjai mennyiért mutyizzanak, hanem hogy a GDP X százalékát honvédelmi kiadásokra kellene fordítani. Ez lehet például munkabér is, ami a magyarok érdeke lenne és így ez a pénz is itt maradna a magyaroknak. Nos, nézzük a műszaki kérdést! Egy Gidrán 14 tonnás, de csak 370 lóerős a gép. 

Egy közepesnél kicsit nagyobb SUV, városi divatterepjáró kb 3 tonna, viszont 500 lóerős a motorja. Biztosan biztonságban vannak a magyar honvédek egy 14 tonnás, de csak 370 lóerős Gidránban? Szerintetek?”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2024. október 07. 10:22
Azt hittem ez az alak már rég felkötötte magát.
Obsitos Technikus
2024. október 07. 09:48
Na. Szabadultál? Megélhetési eltartott :-D
ördöngös pepecselés
2024. október 07. 09:39
munkabér persze kamu állások kamukatonákkal zsíros bérrel ez nem lopás persze, hanem maga az MSZP, DK, Momentum, meg a többi megélhetési szarzsák
B_kanya
2024. október 07. 09:25
"Vasalo 2024. október 07. 09:05 • Szerkesztve A hadsereget akkor kell a legjobb rendben tartani, amikor béke van." És nem mellesleg - nekünk már van haditechnikai gyártási kapacitásunk, részben üzemel, részben épül. Mások még csak TERVEZIK. Ezért is gyűlöli az Orbán-kormányt a "demokrata" mélyállam - egy kicsit ki merünk hasítani a NATO-n belül a piacukból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!