Polgárháborúra készülnek: luxusbunkereket vásárolnak az amerikaiak (VIDEÓ)

2024. október 07. 06:13

Az egyik, bunkereket építő cég vezérigazgatója elmondta, sokan azt hiszik, hogy polgárháború vagy forradalom fenyegeti Amerikát. Azt is elárulta, a Trump elleni júliusi merénylet után jelentősen megugrott a kereslet a „szuperluxus” bunkerek iránt.

2024. október 07. 06:13

Nyitókép: YouTube

Két válságterve van az amerikaiaknak a mostani politikai zűrzavarban: az egyik az állampolgárság megszerzése olyan országokban, mint például Málta, a másik pedig az otthoni bunkerépítés – írja hétfő reggeli cikkében a VG.

Az egyik, bunkereket építő cég vezérigazgatója elmondta, sokan azt hiszik, hogy polgárháború vagy forradalom fenyegeti Amerikát. Azt is elárulta,

a Trump elleni júliusi merénylet után jelentősen megugrott a kereslet a „szuperluxus” bunkerek iránt.

Menekülő algút, golyóálló ablakok, tengerálló ajtók, szabotázsbiztos légszűrők és fertőtlenítő helyiségek – ilyen felszereltséggel rendelkezik egy luxusbunker, melynek ára a 200 ezer dollárt is meghaladja.

„Amit most látunk, az egy újfajta szorongás, melyet a politikai szereplők vezérelnek és bátorítanak” – fogalmaz Elaine May, a Minnesotai Egyetem történésze.

A Trump elleni merénylet másnapján a YouGov felmérte: az amerikai felnőttek 67 százaléka úgy gondolja, hogy a jelenlegi politikai légkör valószínűbbé teszi a politikai indíttatású erőszakot. A VG megjegyzi, a demokraták és a republikánusok egyaránt szoronganak, hogy mi lesz a novemberi elnökválasztások után.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
faramuci
2024. október 07. 08:24
Jó meglátás.......
sexykitty-5000104
2024. október 07. 07:59
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­k­­­e­­­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­s­­z­­e­­x­­i­ ­­­p­u­­n­­­c­­­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
stormy
2024. október 07. 07:53
bunker helyett fegyver, személyipáncélt, és lőszert vegyneek. és csináljnak végre rendet.
MyOp
2024. október 07. 07:48
A két megoldás híven tükrözi az átlag amerikai értelmi szintjét. Tehát majd milliószámra akar mindenki mondjuk máltai állampolgár lenni (az a sziget egy nagyobb amerikai város lakosságát sem bírná el) vagy mindenki épített magának egy privátbunkert, pont egy olyan céggel, amelyik itt nyilatkozik is és ebben most jó bizniszt lát, ífy majd nála meglesznek mindegyik ilyen bunker adatai, engedélyekkel, helyrajzi számmal, pontos lokációval.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!