Ungár Péter: A fiatal zöldek a magyarokat fasisztáknak bélyegezik

2024. október 10. 22:57

Ungár Péter, az LMP elnöke az elektromobilitás illúzióiról, a migrációs politikával kapcsolatos nézetkülönbségekről és a nyugat-európai zöldek arroganciájáról adott interjút egy német lapnak.

2024. október 10. 22:57
null

Nyitókép: LMP Facebook-oldala

Ungár Péter, az LMP elnöke az elektromobilitás illúzióiról, a migrációs politikával kapcsolatos nézetkülönbségekről és a nyugat-európai zöldek arroganciájáról beszélt a cicero.de-nek adott interjújában. 

„Nem csak az európai zöldekről akarok beszélni, mert ez az egész Európai Unió problémája. A gazdaságilag virágzó nyugat-európai országok, amelyeknek nem kellett átélniük a kommunizmus ötven éves történetét, még mindig azt hiszik, hogy az Európai Unió az övék. Minden olyan érdeket vagy nézőpontot, amely nem felel meg a nyugat-európai mainstreamnek, lepraként kezelnek. Ez szinte az összes európai intézményre vonatkozik” – mondta Ungár arról, hogy az Európai Zöld Párt túlbuzgó és arrogáns módon viszonyul a kelet-európai kilátásokhoz.

„A nyugat-európai zöldeknél erős szakadékot érzékelek az idősebb és a fiatalabb generáció politikusai között. Például köztünk, magyarok és a német zöldek között mindig is vitás kérdés volt, hogy meddig kell előrehaladni az Európai Unió integrációjában. 

Mi magyarok ellenezzük az európai szuperállamot, mert az a kommunista korszak rossz emlékeit idézi fel. Míg az idősebb nyugat-európai zöldek bizonyos érzékenységet tanúsítanak ez iránt, addig a fiatal zöldek minket, magyarokat nacionalistáknak vagy fasisztáknak bélyegeznek.”

– tette hozzá a pártelnök. 

Ungár egy kérdésre válaszolta elmagyarázta, miért gondolja, hogy az Európa Zöldpárt „a széteső progresszív konszenzus legradikálisabb képviselőjévé vált”. 

„A Magyar Zöld Párt ifjúsági tagozatának tagjai részt vettek egy fiatal európai zöldpolitikusok számára rendezett workshopon, amelyen arról szólt a diskurzus, hogy miért lenne fontos beszélnünk az ötödik nemi identitás bevezetéséről. 

Személyes véleményem szerint az embernek csak két neme van: nők és férfiak. Ez a biológiai valóság, amelyet nem lehet tagadni. A nyugat-európai zöldmozgalom azonban ma már úgy véli, hogy végtelen számú nem létezik. 

Én azonban a Magyarország zöldpártját választottam, mert olyan ember vagyok, akit érdekel a tudomány. Értelmezésem szerint a tudományosságnak és a zöldmozgalomnak kéz a kézben kell járnia” – fogalmazott a politikus.

A teljes interjút ide kattintva tudja elolvasni, német nyelven

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. október 11. 01:18
A zöld pártok nyugaton sem népszerűek és Magyarországon sem. Nyert már zöld párt valaha valahol választást? Tudtommal nem. A zöld pártba fizikailag is veszélyes belépni. www.youtube.com/watch?v=-Oao-fXxGk4
Akitlosz
2024. október 11. 01:15
Az örök zöldeket meg slágernek bélyegezik.
sexykitty-5000108
2024. október 11. 01:07
🍓 ️ ­­É­r­t­é­k­e­l­­d­­ ­­­a­­ ­­s­z­e­­­x­i­­­ ­­p­­­u­­­n­­c­­­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
paracelsus-2
2024. október 11. 01:06
És ki nem szarja le?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!