Tudom, mit csinálsz jövő nyáron

2024. október 16. 09:34

A magyar elit gumicsont-dobálásban, néphülyítésben érdekelt.

2024. október 16. 09:34
Batka Zoltán
Batka Zoltán
Batka Zoltán
Népszava

Nyitókép: Batka Zoltán az ATV műsorában. (Fotó: YouTube/ ATV Magyarország)

„Ami jó hír: az Alföld elsivatagosodását meg lehet állítani, sőt, vissza lehet fordítani. Ami a rossz: ehhez ciklusokon és politikai eliteken átívelő közmegegyezéssé, afféle nemzeti minimummá kellene tenni az Alföld legalább egynegyedén a természet újraélesztését, vízzel való ellátását, a nagyüzemi, monokultúrás, élővilág- és talajpusztító mezőgazdasági termelés átállítását klíma- és élővilágkímélő művelési módokra. A módszerek rég ismertek, Magyarország adottságai pedig sikertörténettel kecsegtetnének. Egyetlen kivétellel. Ez az adottság pedig az elképesztően rövidlátó magyar politikai elit, amely az egész kérdést annyival elintézi: választást nem lehet nyerni azzal, ha földtulajdonosokkal, oligarchákkal vesződnek, hogy az egykori árterekre telepített, szikesedő, kiszáradó földjeiket adják vissza inkább a természetnek.

A magyar elit gumicsont-dobálásban, néphülyítésben érdekelt;

a kormányelit migránsveszéllyel rémisztget, keresztényüldözést delirál, meg valami ködös szuverenitásvédelemről hablatyol, a másik meg azt ígéri, hogy ha a kormányelitet elzavarják, akkor a haza automatikusan fényre derül.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2024. október 16. 11:54
Ez is egy magyarokat gyalázó senkiházi. De ha a magyarokat alázza, akkor kit akar megnyerni magának?
anna bolena
2024. október 16. 11:53
Zseniális jövőbelátással Mark Twain Batkánkról írta a Hogyan szerkesztettem mezőgzdasági lapot c. novelláját.
laszlo 964
2024. október 16. 11:49
Tudjuk mit csinálsz jövő nyáron Batka! Pont ilyen hülye, elfogult ,rossz indulatú cikkeket írsz , mert pont ilyen hülye ,elfogult, rossz indulatú vagy! A kommunista nem változik!
Szuper
2024. október 16. 11:49
Na végre egy budapesti "szagértő"! Ezt aztán Zotyi jól meg szagértette! Kannákra, vödrökre fel! Zotyi hadra híííííííííí benneteket! Végre itt az Alföldön nem maradtunk egyedül és már nem is kell tovább rettegnünk a Viktorék miatt! Hála Zotyinak és a fővárosi szaggértőknek! :-)))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!