Tömegverekedés Győrben: a lengyel ultrák is beszálltak a bunyóba (VIDEÓ)

2024. október 06. 12:30

Az események a győri vasútállomáson kezdődtek, ahol a hazai ultrák mintegy 70-80 fős csoportja várt a fehérvári szurkolók érkezésére, akik körülbelül százan voltak.

2024. október 06. 12:30
null

Nyitókép forrása: A Ultrasliberi Hungaria Facebook-oldala

Kilenc év után először találkozott egymással az OTP Bank Liga keretében az ETO FC Győr és a Fehérvár FC, de a foci helyett a szurkolói erőszak került a középpontba. A két csapat ultrái – „némi lengyel segítséggel” – a mérkőzés előtt összeverekedtek Győr belvárosában – írta meg a Magyar Nemzet.

Az „Ultrasliberi Hungaria” nevű Facebook-oldal beszámolója szerint a hazai ultrák köveket dobáltak a fehérvári szurkolókra, mielőtt kezdetét vette volna az elkeseredett küzdelem. A percekig tartó dulakodás végén a győriek elmenekültek, ám a mérkőzés során mégis ők ünnepelhettek, hiszen az ETO 3-1-re legyőzte a Fehérvár csapatát.

Az események a győri vasútállomáson kezdődtek, ahol a hazai ultrák mintegy 70-80 fős csoportja várt a fehérvári szurkolók érkezésére, akik körülbelül százan voltak. Amikor a vendégek leszálltak a vonatról, kőzápor és kézitusa alakult ki. A lap szerint „dobálózás és pár pofon” után a győriek visszavonultak.

A verekedés nemzetközi szintre emelkedett, amikor a lengyel ultrák is beszálltak a konfliktusba. Az ETO szurkolói oldalán a lengyel Unia Tarnów drukkerei jelentek meg, míg a fehérváriak oldalán a Rakow Czestochowa szurkolói csatlakoztak, akik a vendégek barátai és a közös szurkolás kedvéért érkeztek Magyarországra.

A jelentről készült videót itt tekintheti meg:

***

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lami
2024. október 06. 14:13
És mondja valaki.hogy nincs magyar lengyel barátság!
rugbista
2024. október 06. 13:33
Gratulálok! A bunyó az megy, már csak focizni kéne!
sexykitty-5000104
2024. október 06. 13:07
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­­é­k­e­l­d­ ­a­­­ ­s­­z­­e­­x­­­i­ ­­­p­­­u­­n­c­­­i­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
gilou-au-clavier
2024. október 06. 13:06
Csőcselék. Menjenek ki a mezőre, és irtsák egymást, az utolsó szálig, gazdagabb lesz a világ, ha kiiktatják egymást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!