Szánthó Miklós: Azért támadják Izraelt, mert létezik!

2024. október 01. 17:42

A „cancel culture” újra visszahozza az antiszemitizmust napjainkban, csak álcázott formában – mondta az Alapjogokért Központ főigazgatója.

2024. október 01. 17:42

Nyitókép: Alapjogokért Központ

Konferenciát tart az Alapjogokért Központ Budapesten, amelynek során megemlékeztek az október 7-én a Hamász által elkövetett súlyos csapásról Izraellel szemben – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Az a tény, hogy Izrael virágzó, sikeres állam, dührohamot gerjeszt sokakban”– hangsúlyozta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a köszöntő beszédében. 

Véleménye szerint 

a „cancel culture” újra visszahozza az antiszemitizmust napjainkban, csak álcázott formában.

Beszédében kitért Donald Trump amerikai elnökjelöltre is, akit erős vezetőnek nevezett, elmondása szerint amennyiben ő lett volna az Amerikai Egyesült Államok élén, az október 7-i mészárlás nem következett volna be. Egyúttal bírálta a brüsszeli vezetőket, akik nem akarják megérteni Magyarországot.

Szánthó Miklós szerint két erő harcol a „civilizáció lelkéért”.

Napjainkban egymással szemben két erő áll: egyik az életet, a másik a rombolást képviseli.

Majd rámutatott: „Mi vagyunk azok, akik megértik mélyen gyökerező hitünk és etikánk döntő fontosságát. Úgy tekintünk a nemzetre, mint elődeink sok évszázados kemény munkájának hagyatékára és önmagunkra, mint gyermekeink jövőjének őrzőjére. Nincs más választásunk, mint elfogadni a valóságot olyannak, amilyen. Ezért szükségképpen realisták vagyunk. Úgy is mondhatnám, hogy mi vagyunk a józan ész.

Beszédében párhuzamot vont a magyar és a zsidó nemzet között, elmondása szerint Izrael ugyanazokért az értékekért küzd, amelyeket Magyarország is képvisel. Izrael és Magyarország ugyanazt keresik: a szuverenitást és az igazságos békét. Békét viszont csak az erősebb teremthet meg – zárta a gondolatait az Alapjogokért Központ főigazgatója. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Izraelnek üzent a magyar miniszter

Az Alapjogokért Központ által szervezett rendezvényen a miniszter kiemelte, Magyarország számára Izrael biztonsága regionális és globális biztonsági kérdés.

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2024. október 01. 19:22
ForgalmazóMendi 2024. október 01. 18:31 Azelott meg judea volt és zsidok lakták okostolyás. Holnap lehet jelentkezni az ENSZ nél a HUN birodalom területéért.
sexykitty-5000101
2024. október 01. 19:10
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­­­k­e­­l­­­d­­ ­­­a­ ­s­­­z­e­­x­­­i­­­ ­­­p­­u­­­n­­c­­­i­­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
alexandrosz-2
2024. október 01. 19:08
A népirtó apartheid zsidó terrorállamnak buknia kell. Embargót a nyakukba, ki kell zárni a zsidókat mindenhonnan. Már most is késő.
Obsitos Technikus
2024. október 01. 19:06
Azért ez nem egy nagy truváj. Ami nem létezik, azt csak a hülye támadja..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!