Sokkoló hírt kapott Óbuda rács mögé került DK-s polgármestere – megérkezett a bíróság határozata!

2024. október 14. 16:50

Kiss László augusztus óta van letartóztatásban, a hatóság vesztegetéssel gyanúsítja.

2024. október 14. 16:50
null

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

Eldőlt, december közepéig biztosan börtönben marad Kiss László, miután a Fővárosi Törvényszék a napokban helybenhagyta az elsőfokú bíróság korábbi döntését. Az óbudai polgármester augusztus óta van rács mögött, a nyomozó hatóság vesztegetéssel gyanúsítja – írja a Magyar Nemzet.

December 16-ig biztosan letartóztatásban marad a vesztegetéssel gyanúsított óbudai polgármester 

– derült ki a Fővárosi Törvényszék tájékoztatásából. A másodfokú bíróság ugyanis nemrég megerősítette a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) korábbi döntését.

Kiss Lászlót augusztus 14-én vették őrizetbe, majd két nappal később a bíróság elrendelte a letartóztatását. Kiss és alpolgármestere, a júniusban letartóztatott Czeglédy Gergő ellen minősített vesztegetés gyanúja merült fel. A korrupciós ügy azonban nem velük kezdődött; a történet szálai évekre nyúlnak vissza.

Néhány évvel ezelőtt Anonymous robbantotta ki az ügyet, több kiszivárogtatott videóval. Az egyik rejtett kamerás felvételen látható, hogy vélhetően korrupciós pénzeket számolnak egy autóban. A videókon jól látszik, hogy az összegeket papírzacskóba teszik. Az álarcos alak szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzekről volt szó.

A nyomozás megindult, és az első gyanúsítottakat március elején fogták el. Az érintettek száma azóta tizenhat főre bővült. A gyanúsítások között túláratott és fiktív szerződések, valamint százmilliós kenőpénzek visszaosztása is szerepel.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó vélemény

undefined

Gajdics Ottó

Magyar Nemzet

Idézőjel

A baloldalon soha semmilyen bűnügynek nincs semmilyen következménye.

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. október 14. 20:04
AZT HITTEM VÉGRE FELAKASZTJÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MIKOR ÁLLITJÁTOK MÁR VÉGRE VISSZA?????????????????????????TUL SOK A PATKÁNY IRTANI KELL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Krupp Skya
2024. október 14. 18:34
Remélem Karácsonyozni kijön!
formaegy-2
2024. október 14. 18:27
Ja. Egy bolha rácsok mögött. Ennek is örüljünk. Kispest pl? Ha már kicsi bolhákról van szó? Ja az már nagyobb, nem szabad büntetni.......... Csaló Szélhámos Karácsony mellett egy kis bolhafing. Ugye milyen csodálatos? A mocskos hazaáruló két lotyó is éli világát. Hagyjuk.
Krupp Skya
2024. október 14. 18:26
Remélem csuktak mellé egy uniós meg egy buzi zászlót a cellába hogy érezze a törődést!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!