Orbán Viktor ünnepi beszédet mond a Millenárison – mutatjuk a részletes programot!

2024. október 21. 14:20

A megemlékezésre regisztráció nélkül minden érdeklődőt várnak október 23-án.

2024. október 21. 14:20
null

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjához kapcsolódó ünnepségsorozat részeként október 22-én, kedden 16 órakor fáklyás menet indul 2500 diákkal, korhű ruhába öltözött fiatalokkal, Csepel teherautókkal a Műegyetem K épületétől a Bem térre. A 17 órakor kezdődő Bem téri ünnepségen Kövér László, az Országgyűlés elnöke mond ünnepi beszédet. A Külügyminisztérium épületét 17.35 és este 23 óra között fényfestés díszíti majd.

Október 23-án, szerdán a Kossuth Lajos téren 9 órakor ünnepélyes zászlófelvonással indul a program. Ezt követően 10 és 18 óra között a Nyitott Parlament program keretében az érdeklődők megtekinthetik a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot, a Szent Koronát, a Kossuth Lajos téren pedig a korhű, kiállított Csepel teherautót.

A 10.30-kor, a Millenáris Parkban kezdődő hivatalos ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet, a megemlékezésre minden érdeklődőt szeretettel várnak, mindenféle előzetes regisztráció nélkül.

A rendezvény kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik lesznek, akiknek családi nap keretében mond köszönetet Orbán Viktor miniszterelnök.

Ezt is ajánljuk a témában

A Külügyminisztérium épületét és a Budapesti Műszaki Egyetem K épületét 16 és 23 óra között fényfestés díszíti majd.

A Terror Háza Múzeum 10 és 18 óra között ingyenesen lesz látogatható, a Hősök falánál pedig egész napos protokollmentes gyertyagyújtás lesz.

Ezt is ajánljuk a témában

Amikor egy népazt mondta, elég volt

Harmincöt évvel a megzenesítése után először készített a Kaláka együttes felvételt Faludy György 1956, te csillag című verséből. Az október 23-án debütáló klipben soha nem látott archív fotók és felvételek is szerepelnek.

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 21. 16:39
Higgadtan. Nyugodtan.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 21. 16:34
1956. október 23. a modernkori magyar történelem legcsodálatosabb pillanata volt. Itt az ideje, hogy méltóképpen megünnepeljük azt a napot, amikor a magyar nép azt mondta: Elég volt! Itt az ideje méltóképpen emlékezni a hőseinkre, akik az életüket és vérüket adták a valódi magyar függetlenségért és szuverenitásért. 1956 a mi közös történetünk. A hazánknak most ismét szüksége van ránk. Találkozzunk október 23-án 15.00 órakor Budapesten a Bem József téren és vonuljunk át közösen a Széna térre, hogy együtt emlékezzünk a valódi magyar hősökre. 1956-ban a magyarok nem féltek. Mutassuk meg, hogy most sem félünk.❤️🤍💚
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 21. 16:34
Bármennyit is papol a Fidesz és Orbán Viktor szuverenitásról és magyar érdekről, oly távol vannak ők ezektől, mint a hazaszeretet a hazaárulástól. Bármennyit is hazudoznak vidék-, család- és gyerekbarát kormányzásról, olyan távol vannak ezektől, mint Orbán Balázs az 1956-os hőseinktől. Vajon miért félnek az Orbánok október 23-tól? Miért nem akarnak nyilvános helyen, kordonok és beléptető kapuk nélkül méltó megemlékezést szervezni és valóban kiállni a magyar függetlenség és szuverenitás mellett? Vajon miért kötelezik a Vízügyi Főigazgatóságot, hogy most először szervezzen családi napot és véletlenül pont oda, ahol a miniszterelnök beszélni fog? Vajon miért kötelezik mind a 12 vízügyi központot, hogy mindegyik legalább 40 munkatársat küldjön a Fidesz rendezvényére? Vajon, ha nem teljesítik az előírt kvótát, akkor megint elmarad a sok éve ígérgetett béremelés?
sexykitty-5000121
2024. október 21. 16:26
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­­­k­­e­­­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­­s­z­e­­x­­i­ ­­­p­­­u­­n­c­i­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!