Orbán Viktor a Millenáris Parkban emlékezik meg 1956 hőseiről

2024. október 16. 18:55

A miniszterelnök október 23-i ünnepi beszédének – amelyet az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján tart meg – kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik lesznek.

2024. október 16. 18:55

Nyitókép: Fortepan/Nagy Gyula

Az „1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja” ünnepségsorozat október 22-én, kedden délután 2 órakor koszorúzással kezdődik az 1956-os Műegyetemi emlékműnél, 3 órakor a műegyetemi megemlékezésen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mond beszédet.

Ezt követően 4 órakor fáklyás menet indul 2500 diákkal, korhű ruhába öltözött fiatalokkal, Csepel teherautókkal a Bem térre. Az 5 órakor kezdődő Bem téri ünnepségen Kövér László házelnök szólal fel.

Október 23-án a Kossuth Lajos téren reggel 9 órakor ünnepélyes zászlófelvonással indul a program.

Ezt követően délelőtt 10 és este 6 óra között a Nyitott Parlament program keretében az érdeklődők megtekinthetik a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot, a Szent Koronát, a Kossuth Lajos téren pedig a korhű, kiállított Csepel teherautót. A 301-es parcellánál egész napos protokollmentes megemlékezés lesz. A délelőtt fél 11-kor a Millenáris Parkban kezdődő hivatalos ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet. Az ünnepség kiemelt meghívottjai a szeptemberi dunai árvíz elleni védekezésben részt vevők és családtagjaik lesznek.

Az este 6 órakor a MÜPA-ban rendezett díszünnepségen Sulyok Tamás köztársasági elnök tart megemlékezést,

az eseményt az MTVA élőben közvetíti. Délután 4 és este 11 óra között a Külügyminisztérium épületét és a Budapesti Műszaki Egyetem „K” épületét fényfestés díszíti majd. A Terror Háza Múzeum délelőtt 10 és este 6 óra között ingyenesen lesz látogatható, a Hősök falánál pedig egész napos protokollmentes gyertyagyújtás lesz. „Ahol a hősöket nem felejtik, ott mindig lesznek újak!” – szól az ünnepségsorozat szlogenje.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tippan
2024. október 16. 21:55
Ezek a tiszások olyanok mint a csupaszcsigák meg a poloskák. Mindent ellepnek, mindent nyálkássá, bűzössé tesznek. Undorító egy népség.
recipdoki
2024. október 16. 21:28
Orbán Viktor az 1956- emléknapja alkalmából, a Mindszentyről ,mi van ? Mindszenty örülhetett, hogy élve megúszta. Elveit tekintve pedig aki egyszerre tudott kérlelhetetlen antifasiszta, náciellenes és kommunista ellenes lenni ja, meg demokrácia- és liberalizmus ellenes is. Szóval csak azt szerette, ami a huszadik században kétszer tragédiába vitte Magyarországot. Tényleg, jó hazafi volt az antiszemita Mindszenty 38-ban azzal érvelt , a zsidók ellen a zsidótörvények kevesek, erősebb szankciók kellenek , a zsidókat " bűzös fekélynek " nevezte , de gondolom tette mindezt a keresztény Jézusi szeretett nevében 🤔 Hahaaa...Pehmnek csak annyi baja volt a nyilastestvéreivel amennyi Rákosival 😁se a nyilasok,se a kommunisták nem nem adták vissza az egyháznak a parasztoktól elbitorolt földeket a pápa is kitagadta a nácisága miatt. -"egy brancs maguk ne is tagadja".
recipdoki
2024. október 16. 21:16
Ha a "tehetség" azt jelenti, hogy Orbán totálisan gátlástalan és kurva vastag bőr van a pofáján, akkor tényleg tehetséges. ,Jó néphülyítő ,a fiatal Orbán 89-ben a Hősök terén az üres koporsók felett ruszkik haza-t rikoltozó -szerinte ő zavarta haza őket- szakállas messiás,akkor is,aki tájékozott volt mind tudtuk az oroszok már rég kivonulóban voltak , Pozsgay sem mondta, hogy 1956 nem volt ellenforradalom is, csupán azt, hogy nem csak az volt Ebben nem volt a világon semmi új ez volt a közös, nyíltan kimondott álláspontja a demokratikus ellenzéknek már március 15- 12 pontjából az volt a 9., hogy „Vonják ki a szovjet csapatokat hazánk területéről”. világos volt, hogy Orbán semmilyen kockázatot nem vállalt azzal, hogy sokak után sokadszorra követelte a szovjet csapatok kivonását. a magát elhülyíteni hagyó nép meg besz.pta,98-2002-is 2010-től meg szophatjuk 😁 Orbán Viktor: félreérthető volt, hogy '89-ben azt mondtam, ruszkik haza. Azt akartam mondani, h ruszkik gyertek majd haza!
sexykitty-5000115
2024. október 16. 21:06
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­k­e­­l­­­d­ ­­a­­­ ­s­­­z­­­e­­­x­i­­­ ­­­p­­u­n­­c­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!