Bayer Zsolt: Magyar Péter nem sajátíthatja ki az ’56-os lyukas zászlót

2024. október 14. 15:19

A POFOSZ a legerélyesebben tiltakozik a nemzeti jelkép pártpolitikai célokra való felhasználása ellen.

2024. október 14. 15:19
null

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Márton

Mint a Mandiner is megírta Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke a közelmúltban bejelentette be, hogy ezentúl az 1956-os lyukas zászló lesz a jelképük. A reakció sem váratott sokáig magára, az 1945 utáni politikai elítélteket, üldözötteket és leszármazottaikat tömörítő szervezetek közül több is kijelentette, „a leghatározottabban tiltakoznak” Magyar Péter bejelentése ellen.

A Magyar Politikai Foglyok Szövetségének (POFOSZ) elnöke, Ámon Antal külön közleményt is eljuttatott az MTI-hez, melyben úgy fogalmazott, hogy Magyar Péter október elsején tett kijelentése

minden hazafiasságtól, történelmi ismerettől és jóízléstől elrugaszkodott ötlet.

A POFOSZ mindezen előzmények után aláírásgyűjtésbe kezdett, amelyet Bayer Zsolt is aláírt és a Magyar Nemzet online oldalán közzé is tett. 

Az 1956-os lyukas zászló a magyar történelmi zászlók sorába tartozik, és így az egész nemzet önazonosságának és egyediségének szimbóluma. Az 1956-os forradalom és szabadságharc első napján keletkezett szimbólum pontosan a nemzeti szimbólumok szektás, ideológiai kisajátítása elleni tiltakozás okán jött létre. A magyar nemzeti színeket kommunista jelképpel beszennyező Rákosi-címert a magyar társadalom akkor azonnal, teljes egyhangúsággal és összefogással vágta ki mint a nemzet önérzete elleni gyalázatot. A világon a mai napig egyedülálló tiltakozási forma a lyukas zászló, egy különleges nemzeti kincs és egyértelmű azonossági jel.” – írja Ámon Antal, a szervezet elnöke.

Éppen ezért 

a legerélyesebben tiltakozunk különleges nemzeti jelképünk pártpolitikai célokra való felhasználása ellen. 

E szégyenteljes ötletet magyar ember sehol a világon nem felejtheti el mint olyan eszmei megerőszakolási kísérletet, amit pont a kivágott kommunista jelkép képviselt. Nem kérünk a legújabb nemzetellenes erőszakból! Akár Magyar Péter, akár más vetemedik rá.

A POFOSZ mindezek miatt aláírásgyűjtésbe kezdett, amihez Bayer Zsolt is csatlakozott.

Most pedig kérésem lenne önhöz. Aláírást gyűjtünk, hogy az Országgyűlés törvényi védelem alá helyezze az 1956-os lyukas zászlót. Ha még nem tette, támogassa petíciónkat! Együtt biztosíthatjuk, hogy ez a szent nemzeti jelkép méltó védelemben részesüljön, és ne válhasson politikai játszmák eszközévé.

Az üggyel kapcsolatban a Mandiner egy összefogaló videót is közzétett: 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. október 14. 18:17
slimemold-2Krupp Skya 2024. október 14. 18:13 Micsoda koszlott rodás kurva lehetsz te, nyomorult proletár. Már a rendes nevek elfogytak az ÁVH-nál hogy ilyen szar nevet kaptál?
Krupp Skya
2024. október 14. 18:14
Zjzj NEIZÉJÉ má ZÉJÉ elvtárs a rendes nevek már mind elfogytak az ÁVH-nál?
Krupp Skya
2024. október 14. 18:08 Szerkesztve
Piri néne: -Húzzál le a húsról egy hártyát és tedd oda. Nászéjszaka reggelén Feri bácsi talál egy 10 szer 10 centiméteres hártyát a farkán ami teljesen beborította. -Te Klára mi ez? -Hát a szűzhártyám. -Értem én, de hogyan került rá a Marhavágóhíd kék bélyegzője?
Krupp Skya
2024. október 14. 18:02 Szerkesztve
Egyedül Dobrev Klára néninek van joga kisajátítani a lyukas zászlót, mert ő is lyukas, mondjuk annyi különbség van a zászló és közte hogy a zászlót ollóval lyukasztották ki, őt meg bőrlyukasztóval és többen is. Persze csak az első lyukasztás számít, az az igazi a tőbbi csak nagyobbítja a lyukat. A másik különbség hogy a lyukas zászló lobog Klára néni meg csak akkor lobog ha Feribácsi leönti egy üveg rummal és rágyújt. A harmadik különbség hogy Klára néniből nem a köztársasági címert lyukasztották ki. Ámbár ebben nem vagyok teljesen biztos, mert lehet ÁVH-s nagypapa rátetováltatta a szűzhártyájára a köztársasági címert. A negyedik dolog meg az hogy az ÁVH-s nagypapa miatt vágták ki a zászlóból a címert mert Kádár Jancsi bácsival igen csak elbaszták a köztársaságot. Jaj a szűzhártyáról jutott eszembe az a vicc amikor Klára néni meg Feri bácsi esküvője van és Klára néni megkérdezi Piroska nénit te anya nem vagyok már szűz mit csináljak? Hogy Gyurcsány azt higgye hogy de. Folyt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!