Nem kertelt a Le Figaro: rövidesen óriási változást hozhat Orbán Viktor egész Európában

2024. október 17. 10:30

A francia lap felidézte a magyar miniszterelnök migrációval kapcsolatos véleményét.

2024. október 17. 10:30
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök ismerteti a magyar uniós elnökség programját az Európai Parlament ülésén Strasbourgban 2024. október 9-én.

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Le Figaro magyarországi tudósítója arról írt a lap online felületén, hogy Orbán Viktor és pártja meg van győződve arról, hogy bevándorláspolitikája összhangban van az európaiakkal, csak az elit akadályozza meg annak megvalósítását.

A cikk idézte a magyar kormányfő múlt heti rádióinterjúját, amelyben így fogalmazott: „Kell még egy kis idő, és Európa be fog állni egy migrációellenes politikai vonalba”.

Orbán példaként említette a német kancellárt, Geert Wilders hollandiai győzelmét, illetve az új francia belügyminisztert. Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet igazgatója inkább kerüli, hogy Európa „orbanizálódásáról” beszéljen, de megjegyezte, hogy „2015-ben, a migrációs válság idején Magyarország szinte teljesen egyedül volt. Ma az álláspontja egyre inkább a mainstream”.

A cikk kitért a magyar kormány és az Európai Bizottság közötti konfliktusokra, köztük arra, hogy az Orbán-kormány azzal fenyegetőzik, hogy buszokkal szállítja Brüsszelbe az illegális bevándorlókat. Magyarország mentesülni szeretne a tavasszal elfogadott migrációs és menekültügyi paktum alól.

A beszámoló említést tett az Európai Unió által kirótt 200 millió eurós bírságról is, amelyet „elképesztő” mértékűnek nevezett.

Ezzel kapcsolatban jelenleg is fennáll a patthelyzet, mert a magyar kormány nem hajlandó kifizetni a bírságot. „Amíg az Orbán-kormány irányítja az országot, Magyarország soha nem lesz bevándorlóország, és soha nem lesz migránstábor sehol” – emlékeztetett a lap Menczer Tamás korábbi kijelentésére.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 17. 13:53
🥰 m.youtube.com/shorts/pICkXRBB_jg
oberennsinnen49
2024. október 17. 13:50
A világ csapdába került - a 22-es csapdába. Mindez miért alakult így? Elsősorban a természetet nem tisztelő, az emberséget kifosztó üzemmódnak, amelynek irányítói között feltűnően sok a profitvezérelt zsidó. És uralomvezérelt, valódi náci zsidó. Tisztelet a tiszteletre méltó minden zsidó embernek.
kékFogúHarald
2024. október 17. 13:42 Szerkesztve
bocsi, de kutyából nem lesz szalonna, a nyugat örökké atlantista / gyarmatosító marad.pont
Kabinos
2024. október 17. 13:38
Németország lezárta a határait. És mi történt? A nyugati határszéleken sokkal több migráns akart belépni mint a keleti határokon. Szerintem a lezárás egyértelműen azért történt, hogy Magyarország ne tudja a migránsokat buszon Brüsszelbe vinni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!