Nem jött be a Népszava jóslata: hatalmas üzletet kötött a német fegyvergyártó, Magyarország is érintett

2024. október 15. 22:24

A gyártás egy része Németországban és Magyarországon zajlik majd, a végső összeszerelés az olasz La Speziában.

2024. október 15. 22:24
Completion of the Quadriga 2024 NATO exercise

Nyitókép: dpa Picture-Alliance via AFP

Még augusztus végén írta a Népszava, hogy „hiába pörgetné a hadiipart az Orbán-kormány, az orosz befolyás miatt nem lesznek nyugati vevők”. A lap hadiipari forrásokra hivatkozva akkor azt írta: „A potenciális nyugati vevőkörben kockázati tényezőként tekintenek minden, Magyarországgal folytatott védelmi üzletre az Orbán-kormánynál érezhető erős orosz befolyás miatt”.

Úgy tűnik, hogy nem jött be a lap szakértőjének jóslata, ugyanis a Világgazdaság, most arról ír – a német Handelsblattra hivatkozva –, hogy története egyik legnagyobb üzletét kötötte Olaszországban a német Rheinmetall, amely olasz versenytársával, a Leonardóval áll össze. A lap hangsúlyozza, az olaszokkal kötött ügylet kivitelezésében 

a fegyvergyártó magyarországi bázisa is szerepet játszik majd.

A Rheinmetall a Panther KF51 tankok mellett Lynx gyalogsági harcjárműveket gyárt majd az olasz hadsereg számára a kormány gyalogságiharcrendszer-programjának keretében, amely ezer ilyen rendszer beszerzését célozta meg – írja a lap. „Ez egy óriási megrendelés, amelyben majdnem ezer jármű szerepel” – mondta a Handelsblattnak Papperger, aki 23-24 milliárd euróra becsülte a vegyesvállalat értékét. A gyártás egy része Németországban és Magyarországon zajlik majd, a végső összeszerelés az olasz La Speziában.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000113
2024. október 16. 00:22
🍓 ️ ­É­r­t­é­­­k­­­e­­l­d­­­ ­­­a­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­­­i­ ­­­p­u­­­n­­c­­­i­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
Obsitos Technikus
2024. október 16. 00:21
A népszara, mint jósnő, hehe.
herden100
2024. október 15. 23:58
www.europaikozep.hu/rudolf-steiner-memoranduma-1/ Akinek szíve van, nézze meg: vm.tiktok.com/ZGeqwC3pn/ m.youtube.com/watch?v=3MtxGa2uouo&pp=ygUidGhlIHZvbHVudGVlcnMgdGVsZXBhdGhpYyB2ZXJzaW9uIA%3D%3D ❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚
Anomander
2024. október 15. 23:23
Közben a Zalakerámia bezárja a gyárát Romhányon és megnyitja Romániában, mert itt szarrá adóztatják, kell Lázáréknak a gyár, bár nem fogják működtetni, mert nem eladják, csak bezárják. Romániában sokkal jobb a környezet, illetve pörög az építőipar. Nálunk csak Tiborznak meg Lölőnek megy jól, a nem NER-be bekötött építőipari cégek mind panaszkodnak. Nem véletlenül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!