Miután kiárusította a magyar élelmiszeripart, Weberék szolgálatába állt Raskó György

2024. október 25. 10:48

Magyar Péter X-faktorának zsűrije lesz a volt miniszter.

2024. október 25. 10:48
Raskó György

Nyitókép: képernyőfotó/YouTube

A Klubrádióban bejelentette Raskó György: ő (is) segíteni fog Magyar Péternek „hazaszerető, tehetséges” képviselőket, szakpolitikusokat keresni a Tisza Pártba. Az agrárpolitikus ismerős lehet a híres hazaszeretetéről:  

központi szerepe volt abban, hogy a hazai élelmiszeripart külföldi kézbe adták.

1991–1994 között a privatizációért felelős Állami Vagyonügynökség (ÁVÜ) igazgatótanácsának MDF-es delegáltjaként tevékenykedett – alkotmányellenesen, hiszen akkor az érdekeltségébe tartozott Hunsoya Kft. nevű szójaimportcég, amely a hazai mezőgazdaságnak konkurenciát jelentett. Ráadásul Raskó a washingtoni székhelyű Világbank alkalmazottjaként érkezett a rendszerváltáskori politika világába. 

Ezt is ajánljuk a témában

A 138 állami alapítású élelmiszeripari vállalatból nyolcvannak változott meg a tulajdonosi struktúrája külföldi befektetők részvételével, s a vállalatok közel fele kizárólagosan külföldi tulajdonba került.

A cukoriparban kilenc gyárban szereztek 30 százalékos részesedést a Tate Lyle, a Beghin Say és az Agrana cégek, ekkoriban történt meg a Petőházi Cukorgyár, a Győri Keksz- és Ostyagyár Kft., valamint a Budapesti Csokoládégyár privatizációja. A patinás, 1923-ban alapított Szerencsi Édesipari Vállalat például 97 százalékos külföldi tulajdonba került.

Ezekre a tényekre Raskó György azt válaszolta a Klubrádiónak, hogy róla ezek a mondatok leperegnek és nincs is jelentőségük, mert már húsz éve kijelentette, hogy nem kíván soha többé politikai szerepet vállalni – 

mondta abban a műsorban, amiben épp bejelentette, hogy újfent politikai szerepet ölt fel egy párt tagjainak kiválogatásával.

Brüsszelből fúj a szél

Magyar Péter embere, Tarr Zoltán – a Tisza Párt EP-képviselője – bevallotta, hogy ők bizony úgy táncolnak, ahogy Brüsszel fütyül: nincs saját álláspontjuk, a néppárti álláspontra támaszkodnak, „ami egyfajta kötelezettség is”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oberennsinnen49
2024. október 25. 14:20
A Raskóknak, az SZDSZ-nek és az MSZP puha szárnyának köszönhető a magyar vidék elsivatagosodása, agrár és humán vonatkozásban egyaránt.
oberennsinnen49
2024. október 25. 14:18
RASKÓ 1991–1994 között a privatizációért felelős Állami Vagyonügynökség (ÁVÜ) igazgatótanácsának MDF-es delegáltjaként tevékenykedett – alkotmányellenesen "A 138 állami alapítású élelmiszeripari vállalatból nyolcvannak változott meg a tulajdonosi struktúrája külföldi befektetők részvételével, s a vállalatok közel fele kizárólagosan külföldi tulajdonba került. A cukoriparban kilenc gyárban szereztek 30 százalékos részesedést a Tate Lyle, a Beghin Say és az Agrana cégek, ekkoriban történt meg a Petőházi Cukorgyár, a Győri Keksz- és Ostyagyár Kft., valamint a Budapesti Csokoládégyár privatizációja. A patinás, 1923-ban alapított Szerencsi Édesipari Vállalat például 97 százalékos külföldi tulajdonba került." Erre mondta Raskó a Klubrádióban, hogy őt ez NEM ÉRDEKLI. ÉN MEG AZT MONDOM, - MINDEZEKÉRT - NEM LENNE ÖRDÖGTŐL VALÓ CSAK KÉT VÁLASZTÁST FELAJÁNLANI RASKÓNAK: 1. SZEMBŐL? 2. TARKÓN?
DINO54
2024. október 25. 14:11
A faszit legkésőbb 2000-ben fel kellett volna kötni! És még néhány(?) társát is.
Senufed
2024. október 25. 13:54
Ami privatizáció néven futott 30 éve, az maga volt a legális lopás, viszont mindenki, aki benne volt, az ma él boldogan, gazdagon, gond nélkül. Mindenféle számonkérés nélkül. És teljesen mindegy, hogy most hol ül, melyik pártot támogatja. Kár volt belőle kimaradni... De sajnos nem mindenki mozgott olyan körökben, hogy leessen ez meg az. Ezzel együtt, ami ennél az egésznél is rosszabb, hogy nemzeti dolgok kerültek külföldi kezekbe. Persze, majd a jó külföldi tőkés segít a szegény, eladósodott Magyarországon jótét lélekként. Aha... Ez az egész brüsszeli f_szkodás is a pénzről szól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!