Megszólalt a polgármester, Gyurcsányék már sasszéznak a Tisza Párt felé (VIDEO)

2024. október 04. 09:06

Szaniszló Sándor szerint meg kell tanulniuk felzárkózni ahhoz a gyorsuláshoz, amit a Tisza Párt mutatott be ezekben a hónapokban.

2024. október 04. 09:06

Nyitókép: Szaniszló Sándor a Fővárosi Közgyűlésben (Fotó: Szaniszló Sándor Facebook oldala) 

Ha a Tisza Párt a következő hat hónapban a saját soraiból főpolgármester-jelöltet nevez meg, azt a Demokratikus Koalíció (DK) támogatja – mondta az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezetője, a XVIII. kerület polgármestere az M1 csatorna 48 perc című háttérműsorában csütörtök este.

Szaniszló Sándor az ellenzéki oldalon a legnagyobb politikai erőnek nevezte a Tisza Pártot, és azt mondta, meg kell adni a bizalmat, hogy olyan embert jelölnek, aki alkalmas a feladatra. „Szeretnénk időt adni arra, hogy a Tisza Párt belássa, hogy nekik az lenne az optimális, ha részt tudnának venni a főváros vezetésében" – mondta.

Szaniszló Sándor a Tisza Pártról szólva úgy fogalmazott, hogy 

a DK befejezte a pártnak szóló, néha durva üzengetést. 

Értékelése szerint a Fővárosi Közgyűlés most „egyfajta közéleti laboratórium", ahol lehetőség van megnézni, hogy azok a pártok, amelyek 2026-ban kormányt akarnak váltani, hogyan tudnak együttműködni. Ha tudjuk működtetni a várost, akkor hiteles lehet, hogy esetleg tudjuk működtetni az országot is közösen – fogalmazott. 

Szaniszló a műsorban visszautasította Magyar Péter azon kijelentését, hogy „van a Fidesz, meg van a Kék Fidesz", azaz a DK. Úgy fogalmazott, hogy a két párt ideológiája sok tekintetben nehezen összeegyeztethető. A DK és a Fidesz kapcsolatáról szólva azt is mondta, hogy a Fővárosi Közgyűlésben valószínűleg a két párt között lesz majd a legtöbb vita, és a legkevesebb együttszavazás.

Szaniszló szerint meg kell tanulniuk felzárkózni ahhoz a gyorsuláshoz, amit a Tisza Párt mutatott be ezekben a hónapokban. 

Hozzátette, ezért az elmúlt hetekben a DK is „váltott", hogy megmutassa, akkor is tud valamit tenni, ha ellenzéki helyzetből sokkal kevesebb lehetősége van. Kérdésre válaszolva példaként említette, hogy rendezvényeket, jótékonysági vásárokat tartanak.

A Fővárosi Közgyűlés pénteki alakuló ülését az ellenzéki politikus vízválasztónak tartja, és szerinte Karácsony Gergely „így vagy úgy, de meg fogja találni annak a módját", hogy a politikai döntéshozók oldaláról működőképes legyen a főváros. A műsorban többször is hangoztatta, hogy a DK kitart Karácsony Gergely mellett.

Közölte, hogy Vitézy Dávidot a Fidesz jelöltjének tartják, és nem támogatják főpolgármester-helyettesi megválasztását.

Bízunk benne, hogy nem kell hat hónapot várni, amíg majd Sára Botond főispánként fog kijelölni valakit, aki majd valamilyen formában megpróbál második ember lenni a Fővárosi Közgyűlésben 

– jegyezte meg.

Szerinte „kétségtelenül érdekes öt évnek nézünk elébe a Fővárosi Közgyűlésben", és nem lehet azt mondani, hogy „egészen biztosan sikertörténet lesz", de a közgyűlés feloszlatásra nem tenne egyetlen egy forintot sem. Meglátása szerint ez a Fidesznek sem érdeke, mert nem biztos, hogy jobban szerepelne, mint a júniusi választásokon.

Az M1 műsorába meghívták egyébként Ordas Esztert, a Tisza Párt fővárosi frakciójának vezetőjét, ám sem ő, sem pedig pártja nem reagált a meghívásra.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg:

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iphone-13
2024. október 04. 11:24
SZEMÉT EGY ÁLLAT EZ A HAZAÁRULÓ ALKOHOLISTA FERKÓ ÉS BANDÁJA
harcimarci-9-9
2024. október 04. 11:23
A Ti-Sza pártot támogatók küldjék el a rezsicsökkentésből származó különbözetet jótékonysági célra!
kircike
2024. október 04. 11:23
Alakul a molekula!!! Moslék összenő megint!!!!
coyote-0
2024. október 04. 10:42
A DK az egykori SZDSZ sorsára jut, akik a szocik hátán jutottak be mindig a Parlamentbe. A DK majd a Tisza hátán akar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!