Megállíthatatlanul terjednek az ágyi poloskák Budapesten

2024. október 02. 15:39

Többnyire az önkormányzati bérházakban tűnnek fel a rovarok.

2024. október 02. 15:39
With a lamp, a man is searching into the fabric of mattresses to eliminate bedbugs, steamer, Photograph by Magali Cohen / Hans Lucas.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Magali Cohen / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Budapesten a Tömő utcában 10 lakás le van zárva, mivel mindegyikben megjelent az ágyi poloska – írja a Metropol.

A lap úgy tudja, hogy a józsefvárosi önkormányzat csak a minimumot biztosította a bérlői számára, akik szerint ez is csak maszatolás volt. „Ez úgy csíp, hogy meg lehet zavarodni. Először azt hittem valami pókcsípés, aztán rájöttem, hogy nem! Nyár elején irtattam elsőként, aztán az önkormányzat irtatott, na az olyan is volt. Milyen az, amikor 7 perc alatt végez a szakember, akin még maszk sincs? Biztos valami híg lőrét végigfújt.

Utána megint én irtattam 27 ezer forintért, miután azt válaszolták a tulajdonos önkormányzatban, hogy a bérlőknek az évi kettőn túl saját maguknak kell finanszírozni, ha irtani akarnak”

– árulta el a lapnak egy kisnyugdíjas bérlő, aki hiába is akarna megszabadulni a poloskáktól, nem tud, mert a házban nem mindenki finanszírozza meg magának az irtást.

Ráadásul, mint mondta: „Vannak üres lakások, ahová bevették magukat a vérszívók, oda senki nem is tud bemenni a poloskákon kívül. Ezeket a lakásokat és azok távollevő bérlőit a tulajdonos önkormányzatnak kellene felkeresni, vagy kötelezni, enélkül soha nem lesz kiirtva innen az ágyi poloska.”

Az önkormányzati bérházakban van a legnagyobb baj

A Metropol kérdésére egy ágyi poloska irtással foglalkozó szakember név nélkül elmondta, hogy többnyire az önkormányzati bérházak fertőzöttek Budapesten, emellett azokban a kerületekben, ahol hajléktalanszálló van, különösen oda kell figyelni a rendszeres irtásra.

Az önkormányzatok évi két alkalommal történő irtása szerinte kevés, de a lakók/bérlők is felelősek lehetnek az elszaporodásért,

mivel általában egy épületen belül nem veszi a fáradtságot mindenki, hogy jelezze az önkormányzat felé a problémát, sokan pedig saját pénzükön nem hajlandóak irtást rendelni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000102
2024. október 02. 18:15
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­­­k­­e­­­l­d­ ­­­a­­­ ­­­s­z­­e­­x­i­ ­p­­­u­­n­c­i­­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Obsitos Technikus
2024. október 02. 18:07
Ó, azért 2026 majd megállítja őket..
5m007h 0p3ra70r
2024. október 02. 18:07
Az ágyinál sokkal kártékonyabb az AGYI poloska. Valami T betűs társaság terjeszti.
cinkegolyó
2024. október 02. 17:55
Peti, nem elég neked hogy engedély nélkül berohangálsz a közmédiákba szapora propagandára, már a lakásaikban sem hagyod békén az embereket, csipkedsz, bűzösítesz amerre jársz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!