Magyarországra költöztek és itt is maradnak: döbbenetesen őszintén nyilatkoztak a német nyugdíjasok

2024. október 15. 13:49

„Szerintem Orbán tisztességes politikus, aki kiáll hazájáért és polgáraiért” – árulták el a német lapnak.

2024. október 15. 13:49
Older couple, retired couple, man and woman taking a walk in Riemer Park. Man takes photos with his smartphone, cell phone.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Egy Magyarországra költözött német nyugdíjas házaspárral készített interjút a Die Welt.

A német lapnak azt is elárulták, hogy mindketten olyan életet élnek, amit Németországban soha nem engedhettek volna meg maguknak. A nyugdíjasok azt is elmesélték, hogy miért Magyarországot választották. „Szerettem volna valami melegebb helyen lakni. Másrészt az anyagi helyzetünk nem tűnt különösebben jónak. Én 800 euró nyugdíjat kapok, a feleségem pedig sajnos nem kap nyugdíjat. Ez a túlélésért folytatott harc lett volna Németországban.

Magyarországon viszont ennyi pénzből mindketten jól meg tudunk élni”

– árulta el a férj.

Orbán Viktor megítélése

Magyarországgal kapcsolatban is egyértelműen fogalmaztak. „Magyarországot nemzeti büszkeség és hagyományos értékek jellemzik. Ennek világosnak kell lennie számodra.

Szerintem Orbán tisztességes politikus, aki kiáll hazájáért és polgáraiért.

Véleményem szerint Németországban nagyon kevés politikus csinál ilyet” – árulták el az újságíró kérdésére válaszolva.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. október 15. 16:03
Nocsak. Németországban is lehet járulékot csalni meg feketén svarcolni? És mi az hogy az asszonka nem kap semmit? Itthon az is kap minimálnyugdíjat, aki soha sehol egy percig sem fizetett járulékot. Az átlagbért épphogy nyalogató jövedelem után mára 1100 eurónyi forint a nyugdíjam, a feleségemé kicsit több, mint a fele, összesen kb. 1800 euró. 30 éve Németországba távozott egykori kolléga, aki ugyanabban a munkakörben helyezkedett el, nagyjából ugyanolyan munkáltatónál (egyetemi klinika), most, hogy már közeledik a nyugdíja, kb 1200-1300 euróra számít, de neki van külön biztosítása is. Valami nem stimmel ebben a mesében nekem.
Akitlosz
2024. október 15. 15:51
Jobban járnánk, ha a magyar nyugdíjasok tudnának megélni a nyugdíjukból Németországban.
paracelsus-2
2024. október 15. 15:19
Takarodjatok a náci, kurva anyátokba! Otthon ugassatok, gyáva, életképtelen szardarabok!
julius68-2
2024. október 15. 15:17
A múlt szombaton Hamburgban, az iszlamisták tüntettek, az idén már nem először, hogy követeljék, egy iszlám diktatúra létrehozását Németországban egy úgynevezett kalifátus formájában, saría törvénykezéssel. Előbb-utóbb meg is csinálják, azt menekülhetnek a németek, ha meg nem, akkor úgy járnak mint 1933 és 1945 között ott a zsidók !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!