Magyarázkodásba fulladt a Tisza Párt reakciója, de a tények ellen nem tudnak tenni: megszavazták Brüsszelben a migrációs paktumot

2024. október 25. 12:00

Magyar Péter pártja Brüsszelben támogatta a hírhedt migrációs paktumot, amely bevándorlókat telepítene hazánkba.

2024. október 25. 12:00
null

Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

A Mandiner csütörtökön beszámolt róla, hogy Deutsch Tamás Strasbourgban közölte, a 2025-ös uniós költségvetés EP-szavazásán a Tisza Párt valamennyi EP-képviselője arra voksolt, hogy minél gyorsabban lépjen hatályba az unió polgárai és több kormánya által is elhibázottnak tartott, az illegális migrációt ösztönző uniós migrációs paktum.

Tájékoztatása szerint a Tisza Párt EP-képviselői támogatták azt a javaslatot, hogy az EU tízmilliárd forinttal nagyobb összeget fordítson az unióba érkezett migránsok közvetlen ellátására. 

A Tisza Párt EP-képviselőnek támogató szavazatával az EP olyan javaslatot is elfogadott, amely helyénvalónak ítéli, hogy Magyarország súlyos büntetést kapott az Európai Unió Bíróságától, 

továbbá kimondja: helyes megbüntetni Magyarországot 200 millió euróval, amiért nemet mondott az illegális migrációra, valamint jogi, és műszaki határzár alkalmazásával nem engedett be migránsokat az ország és az unió területére. A Tisza Párt valamennyi EP-képviselője ezen felül leszavazta azt a javaslatot, hogy Magyarország két milliárd eurónyi támogatást kapjon a déli határokon felállított határkerítés költségeinek fedezésére.

Deutsch megjegyezte: Magyar Péterék többször is az illegális bevándorlás mellett és a magyarok ellen szavaztak az Európai Parlamentben.

A Tisza Párt Brüsszelhez való igazodása több migrációt, több háborús kiadást jelent és kevesebb pénzügyi támogatást Magyarországnak

– tette hozzá Dömötör Csaba.

Reagált a Tisza Párt

Kollár Kinga, a Tisza Párt EP-képviselője Facebook-oldalán azt írta: „Ezzel szemben az az igazság, hogy nem is volt szavazás a kerítés költségeinek megtérítéséről, mint ahogy arról sem, hogy helyes megbüntetni Magyarországot, amiért nemet mondott az illegális migrációra. A fideszes képviselők egészen konkrétan semmilyen emelésre nem bólintottak rá a határvédelem költségeinek tekintetében. Szerintük maradhatott volna az az összeg, amit a tanács, ahol a magyar kormány ül, megszavazott. Ezzel szemben mi valóban több pénzt szavaztunk meg határkerítésre, határvédelemre és arra is, hogy az illegális bevándorlókat még az EU határai előtt kiszűrjék.”

De akkor mi az igazság?

A Magyar Nemzet megvizsgálta a szavazásokat, melyek alapján

egyértelmű, hogy Magyar Péter pártja Brüsszelben támogatta a hírhedt migrációs paktumot, amely bevándorlókat telepítene hazánkba.

„A Tisza Párt támogatta az unió elhibázott migrációs politikáját, mert megszavazta, hogy többletforrásokat kell biztosítani az új menekültügyi és migrációs paktum végrehajtására” – írja a Magyar Nemzet.

A lap a dokumentum vonatkozó részét is idézte: „A Menekültügyi, migrációs és integrációs alap keretében további finanszírozásra van szükség a Menekültügyi és migrációs paktum megfelelő és gyors végrehajtásának biztosítása érdekében; ezért úgy határoz, hogy 2025-re a költségvetési tervezethez képest 25 millió euróval megerősíti a Menekültügyi, migrációs és integrációs alapot, tekintettel arra, hogy az pozitívan járult hozzá a menekültek azonnali támogatásához.”

Megállapítható, hogy

szó szerint szerepelt a Magyarék által megszavazott javaslatban a migrációs paktum megfelelő és gyors végrehajtása.

Ez az a megállapodás, amelyben ott szerepel a kötelező betelepítési kvóta is. Ennek értelmében amelyik ország nem fogad be migránsokat, annak fizetnie kell – írja a lap.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ez D-dúr és e-moll
2024. október 25. 14:18
"Az Európai Bizottság 25 millió euró (mintegy tízmilliárd forint) összegű pályázatot hirdet a tagállamok számára, hogy segítse az uniós maradásra jogosulatlan bevándorlók önkéntes visszatérésének finanszírozását – tudatta a brüsszeli testület szerdán. A közlemény szerint a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap (AMIF) keretéből származó, pályázati úton elnyerhető finanszírozás célja, hogy segítse a tagállamokat az uniós tartózkodásra nem jogosult, unión kívüli ország állampolgárai önkéntes visszatérésének kiadásaiban." demokrata.hu/vilag/az-eu-tizmilliard-forintot-kolt-el-az-illegalis-migransok-onkentes-visszateresere-897432/ Mandiner! Hogy nem sül le a pofátokról a bőr?
bagoly-29
2024. október 25. 14:02
Na már az új ellenzék is kiválóan hazudik, ferdit, átértelmez! Ezek mindenkit hülyének néznek, azt remélve hogy nem tudnak utána járni/nézni annak amit mondanak, tesznek!
letsgobrandon-2
2024. október 25. 13:53
le kéne mondani egy kis szuverenitásról... a ló meg csak a makkját rakja be a kurva anyádba
kisshun
2024. október 25. 13:48
mzp bukása után most itt van ez a magyar petike, szinte le se tagadhatja hogy honnét kapja a hátszelet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!