Magyar Péternek 33 nap után sikerült megérkeznie a munkahelyére

2024. október 03. 08:29

A Tisza Párt elnöke az EP-kampány során még azt mondta híveinek, nem fog elmenni Brüsszelbe, kamuállásnak titulálta az európai parlamenti képviselőséget. Majd mégis felvette mandátumát, s kapott hozzá mentelmi jogot is.

2024. október 03. 08:29

Nyitókép: Getty Images/Szentgallay Bálint

 

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke a közösségi oldalán dicsekedett azzal, hogy több mint egy hónap után megjelent munkahelyén, az Európai Parlamentben. A képviselői mandátum nem csupán a havi 8 millió forintos fizetést, hanem mentelmi jogot is biztosít Magyar számára, amely megvédheti őt a június óta húzódó lopási ügy következményeitől – írta meg a Magyar Nemzet.

A politikus közösségi oldalán egy fotót is megosztott magáról, amelyen az látható, hogy bőrönddel a kezében indulásra készen áll. Mielőtt felszállt volna a brüsszeli járatra, üzent a „kormánypárti kollégáinak”

Brüsszel, érkezem! Kíváncsi vagyok, hogy a fideszes naplopók, akik a FB-on mindig hiányolnak az Európai Parlamentből, vajon beérnek-e a munkahelyükre holnap.”

Forrás: Magyar Péter Facebook-oldala

A Magyar Nemzet rámutat, hogy az EP-kampány során Magyar Péter többször hangoztatta, hogy nem kíván EP-képviselőként dolgozni, mert Magyarországon akar politizálni. Azonban a választásokat követően mégis felvette a mandátumát, ami mentelmi jogot is biztosít számára.

A lap szerint a mentelmi jog különösen hasznos lehet a politikus számára, mivel június 21-én az Ötkert nevű szórakozóhelyen botrányba keveredett, amelyet követően a rendőrségi és az ügyészségi nyomozást indított az ügyben. 

A legfőbb ügyész múlt héten indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére.

A nyomozás szerint Magyar Péter szóváltásba keveredett egy férfival, aki erről videófelvételt is készített, majd a politikus hirtelen elvette a féri telefonját, amit nem volt hajlandó neki visszaadni. Később a telefont a Duna-parton a folyóba dobta. A lap szerint Magyar Péter azóta is a mentelmi jog mögé bújik és nem hajlandó lemondani róla, pedig a kampány során még hevesen szorgalmazta a politikusok mentelmi jogának eltörlését, mondván, hogy ő maga sem tart rá igényt, és bármikor kész minden jogi eljárás elé állni.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Csépányi Balázs

Magyar Nemzet

Idézőjel

Gőzerővel megy a helyezkedés a baloldalon.

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2024. október 03. 11:03
Tehát az első fizetését úgy vette fel hogy nem jelent meg a munkahelyén, nem dolgozott. DE ez kell a fajtatársainak az ilyen alak...
evpus
2024. október 03. 10:42
Esze semmi, undorító, embernek nevezett lény.
Bitrex®
2024. október 03. 10:34
Ezt a zakót a turkálóban találta?
FreeEurope
2024. október 03. 10:22
Szép színes cuki szett. Imádni fogják a meleg bárokban. Végre megszabadul a női átoktól. Nem fogja tudni már Rogán a nőkön keresztül vegzálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!