Magyar Péter félrevezető módon kampányol a rezsicsökkentés ellen

2024. október 02. 09:08

„Az egész rezsicsökkentés jelenlegi formájában egy ordas nagy hazugság” – fogalmazott korábban Magyar.

2024. október 02. 09:08
null

Nyitókép: Magyar Péter Facebook-oldala

Ahogy arról beszámoltunk, a Tisza Párt EP-képviselője, Lakos Eszter, megszavazta az Európai Parlament Ipar, kutatás- és energiaügyi (ITRE) szakbizottságának a COP 29 éghajlatváltozási konferenciájáról szóló véleményét, ami bizonyítja, hogy Magyar Péter pártja, ha tehetné, eltörölné a rezsicsökkentést.

Ezt is ajánljuk a témában

A Tisza Párt és annak elnöke hónapok óta intenzíven támadja a magyar rezsicsökkentést, gyakran hamis állításokkal alátámasztva érveit.

Érdemes felidézni azt az interjút, amelyet Magyar Péter a Magyar Narancs hetilapnak adott nyáron. Magyar így fogalmazott a rezsicsökkentésről: „tenni kellene valamit” ezzel az intézkedéssel.

Az egész rezsicsökkentés jelenlegi formájában egy ordas nagy hazugság”

– mondta a pártelnök a szeptember 29-i Magyar Infón (44. perctől a linkre kattintva), ahol saját felvetéseire reagált. „Jelenleg, ha az átlagos lakossági fogyasztást nézzük, akár áramról, akár gázról van szó, a magyar emberek már többet fizetnek, mint az európai átlag” – tette hozzá néhány mondattal később.

Magyar Péter ezt az állítását hónapok óta következetesen ismételgeti. Ezt tette a Komárom-Esztergom vármegyei tiszások találkozóján (a gondolatmenet ide kattintva videón a 30. perctől látható), és egy közelmúltbeli szentendrei rendezvényen is, ahol ismételten kijelentette: a rezsicsökkentés csak „egy mese” – olvasható a Magyar Nemzeten

Ezt is ajánljuk a témában

Egyedül Kijevben olcsóbb a rezsi

A valóság azonban az, hogy a magyar családok 80-90 százaléka továbbra is rendkívül kedvezményes áron jut áramhoz és gázhoz a piaci átlagfogyasztás szintjéig. A Világgazdaság nyári jelentése szerint európai összehasonlításban Magyarországon a második legkedvezőbb az áram és a gáz ára, egyedül Kijevben lehet olcsóbban hozzájutni. Bár a rezsicsökkentés a háború okozta energiaválság miatt módosult, fontos megjegyezni: a jelentősen átlag felett fogyasztó háztartások jellemzően a leggazdagabbak közé tartoznak, így a változások igazságosabbá tették a költségek elosztását.

Vízdíjemelést javasolnak

A Tisza Párt eközben a vízdíjak emelését is szorgalmazza. A szeptember 29-i Magyar Infón a pártelnök arról beszélt, hogy párttársa, Gerzsenyi Gabriella szerint az alacsony vízdíjak miatt a szolgáltatók kevés bevételhez jutnak, ami problémákat okoz az infrastruktúra terén. Gerzsenyi korábban az Európai Bizottságnál dolgozott, ahol hivatalos jelentéseiben kifejtette, hogy ebben a formában nem támogatható a rezsicsökkentés. A jelenleg EP-képviselőként tevékenykedő politikus nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy Magyarországon túl olcsó a víz, ami nem ösztönöz a takarékoskodásra. Így tehát két „érve” is van a vízdíjak emelése mellett.

A kormány viszont elkötelezett a vízdíjak szinten tartása mellett, miközben tovább fejleszti a víziközmű-infrastruktúrát – derült ki lapunk korábbi interjújából, amelyet az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkárával, V. Németh Zsolttal készítettünk. Az államtitkár kiemelte, hogy az elmúlt tíz évben ezermilliárd forintból újult meg a hálózat, és a következő években évente 1200-1500 kilométernyi vízvezeték újul meg.

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
google-2
2024. október 02. 12:28
Ami jó, azt eltörölnék és mindenféle kötelezővé tet európai hülyeséget, népszomorító intézkedést vezetnének be helyette. Nekik a fele királyság is elég lenne, a másik felét simán átengednék a fenséges Nyugatnak.
southwind-2
2024. október 02. 12:27
a tisza már azelőtt megdöglött, mielőtt megszületett volna...ez a magyarpéter sokat árt nekünk
dodek4b
2024. október 02. 12:21
Emberek vegyük észre , hogy ez a nagyképű kisgyerek nem mellettünk áll hanem a nagytőke oldalán és ez nem FIDESZpropaganda akar lenni , hanem élettapasztalat !
herden100
2024. október 02. 12:10
HALLGASSUK MEG ŐT IS: youtu.be/wkPOeNZbUEI?si=G6z5jra-NJp_YPqZ A MAGYAROK VIZE A MAGYAROKÉ. www.antropozofus.hu/ablak-a-vilagra/csibe-es-ember/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!