Kockázatot jelent Magyarország számára az Átlátszó tevékenysége a Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint

2024. október 28. 12:07

Azt írták: bizonyítást nyert, hogy a magát oknyomozó portálként definiáló szervezet egy összetett nemzetközi hálózatnak a tagja.

2024. október 28. 12:07
null

Nyitókép: Facebook

A Szuverenitásvédelmi Hivatal 2024. június 25-én indított egyedi – átfogó jellegű – vizsgálatot az Átlátszó tevékenysége kapcsán. Mint írják: a vizsgálat során bizonyítást nyert, hogy a magát oknyomozó portálként definiáló szervezet

egy összetett nemzetközi hálózatnak a tagja, amely a világ minden pontján a finanszírozók érdekeit képviseli a célország érdekeivel szemben.

Hangsúlyozta a hivatal azt is: „Egyértelművé vált az is, hogy az Átlátszó – külföldi finanszírozás bevonásával – az állami és társadalmi döntéshozatali folyamatok befolyásolására irányuló tevékenységet folytat, Magyarország számára súlyos politikai, gazdasági és társadalmi károkat okoz”.

Mint írják: a Sargentini-jelentés megírásához az Átlátszó részjelentései szolgáltatták az alapot, azokat azonban mai napig nem hozták nyilvánosságra. A vizsgálat során a Hivatal megállapította, hogy az Átlátszó összetett, több szervezetet érintő finanszírozása nem átlátható. Az Asimov Alapítvány, az Átlátszónet Alapítvány és az atlatszo.hu Nkft. pénzügyi elszámolásai helyenként zavarosak és ellentmondásosak, a támogatások és felhasználásuk összefüggése sok esetben nem követhető. Az Átlátszó 2011 és 2016 között finanszírozásáról a nyilvánosság számára semmilyen információ sem érhető el.

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kokrowatz-0
2024. október 28. 14:22
betiltani. vagy a korrupció, vagy ez - a kettő nem megy együtt.
Oldalkosár
2024. október 28. 14:22
files32 2024. október 28. 13:37 Nekem is rögtön ő jutott erről eszembe. Hamar rittyenteni fog egy bejegyzést a FB-on, amit a Mandiner is szemléz, de arra itt sok lájk nem fog érkezni.
nempolitizalok-0
2024. október 28. 14:00
OK, akkor lehet lépni, lecsavarni, lehetetlenné tenni ezt a libsi csürhét. Ez nemzetbiztonsági ügy.
tizennyolcfok
2024. október 28. 14:00
hát hiába mélytorkozik hont bármilyen fideszest, aki elé kerül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!