Kifosztottak egy alvó utast a budapesti villamoson (VIDEÓ)

2024. október 24. 13:39

Az elkövetőket gyorsított eljárásban állították a bíróság elé.

2024. október 24. 13:39

Nyitókép: Képernyőfotó

Két férfi kifosztott egy alvó utast a 6-os villamos végállomásán a szeptember 14-re virradó éjszaka a Móricz Zsigmond körtéren. Az elkövetőek azonban azzal nem számoltak, hogy a rendőrök is résen vannak –  közölte Magyarország Ügyészsége

Az elsőként felszálló férfi a villamos elején foglalt helyet, és észrevette azt a közelében alvó utast, akinek még korábban a maga mellé, az ülésre tett hátizsákja a jármű középső, közlekedő részére esett. Ezt látva a férfi szólt a még a peronon lévő társának. Az újonnan felszálló elkövető a sértett közelében foglalt helyet. Ezután a leesett hátizsákot többször arrébb rúgta, majd azt felállva felvette, és miután társa kinyitotta az ajtót, a villamosról leszállt, társa pedig követte – ismertették az eset részleteit. 

Az elkövetők azonban 

nem számoltak azzal, hogy a közelben levő rendőrök figyelik őket, így, miután leszálltak, elfogták őket. 

Időközben az utast felébresztették, és visszaadták neki a táskáját a benne lévő szerszámokkal és ruhával együtt, így az okozott kár megtérült. A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség az elkövetőket gyorsított eljárásban bíróság elé állította kifosztás bűntettének vádjával.

A Budai Központi Kerületi Bíróság az egyik férfit – mint különös visszaesőt – három év börtönbüntetésre, míg az ötletgazdát egy év tíz hónap – négy év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte. 

A felbujtóra az ítélet jogerős, míg társa a védőjével együtt fellebbezett.

 Ez a férfi a másodfokú határozat meghozataláig letartóztatásban marad – írta az Ügyészség közleményében.

Az esetről készült videót alább tekintheti meg:

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 24. 15:30
☹️😡
iphone-13
2024. október 24. 15:16 Szerkesztve
SZEMÉT EMBEREK VANNAK AZ BIZTOS! 15 ÉVET ADNÉK A ROHADÉKNAK. POLOSKÁTÓL TANULTA, HOGY KELL LOPNI, DE EZ MÉG RENDES VOLT MERT NEM VERTE POFÁN A SRÁCOT MINT POLOSKA TETTE. A SZEMÉT PATKÁNY HAZUG TOLVAJ.
sexykitty-5000124
2024. október 24. 15:08
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­k­­e­­l­­d­ ­­a­­­ ­s­­z­­­e­x­­i­ ­­p­­u­­­n­­c­­i­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
zatoicsi
2024. október 24. 15:06
a 4-6os Budapest kloákájaban közlekedő óriási szardarab, a Blaha a nagy fosnyelő de figyelmet érdemel még a Jászaitól Blaháig terjedő közel-keleti és indiai hangulatot idéző szakasz is, de a 32-esek tere se kutya vagy akár a Moszkva téri büdös proli tanya
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!