Kiderült, mikor nyitja meg újra kapuit a leégett legendás visegrádi épület

2024. október 10. 07:55

A márciusban súlyos tűzkárokat szenvedett szálloda újjáépítése jó ütemben halad, de a munkálatok várhatóan közel egy évig tartanak.

2024. október 10. 07:55
null

Nyitókép forrása: A HírTV Youtube-oldala

Ahogy lapunk korábban megírta, márciusban tűz ütött ki a visegrádi Hotel Salvius épületében. A szálloda közleményében közölte, hogy idén már nem fogad vendégeket, de a tervek szerint jövő februárban próbaüzemmel indulhat újra. A foglalási rendszer karácsony előtt nyílik meg – írta meg a Magyar Nemzet. A márciusban súlyos tűzkárokat szenvedett szálloda újjáépítése jó ütemben halad, de a munkálatok várhatóan közel egy évig tartanak.

A felújítás a szálloda hűséges vendégkörének és a kitartó csapatának köszönhetően különleges történetté vált Visegrádon. A tűzeset alig hat hónappal a miskolctapolcai barlangfürdő tragédiája előtt történt. Tavasszal még az volt a cél, hogy a hotel akár már nyáron megnyithat, mivel a tető és a teljesen megrongálódott negyedik emelet bontása gyorsan, egy héttel a tűzeset után már el is kezdődött. Azonban a legújabb tervek szerint 2025-nél hamarabb erre nem fog sor kerülni.

Forrás: Silvanus Wellness és Konferencia Hotel

Pintér Róbert, a szálloda üzemeltetési igazgatója elmondta, hogy a tulajdonosok csupán két nappal a lángok eloltása után már megbízták a budapesti BMP Zrt.-t a helyreállítási munkálatokkal. A tűz szinte teljesen megsemmisítette a tetőszerkezetet, valamint a negyedik emeletet és részben az alatta lévő szintet is.

A tűzeset másnapján tartott dolgozói gyűlésen született meg a „Talpra állunk” szlogen, amely azóta is a vezetőség és a munkatársak közös célja. Eleinte úgy tűnt, hogy a szálloda újjáépítése augusztusra részben befejeződhet, azonban a munkálatok során kiderült, hogy a gépészet és az elektromos hálózat súlyos károkat szenvedett. Ez miatt a tervezett nyitást novemberre halasztották, ám a határidőt újra el kellett tolni.

A szálloda 151 szobája több milliárd forintos kárt szenvedett. 

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az ingatlan megfelelő biztosítással rendelkezett, amely folyamatosan fedezi a helyreállítás költségeit. Az üzemeltetési igazgató szerint a kártérítésből jó eséllyel fedezhetők a közvetlen tűzkárok.

Forrás: Silvanus Wellness és Konferencia Hotel

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000107
2024. október 10. 07:59
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­é­k­­­e­l­­d­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­e­x­­i­ ­­p­u­­­n­­c­i­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!