Karácsony a TISZA Pártról és Vitézy Dávidról: Közöttük nagyon szoros együttműködés van

2024. október 07. 22:39

A főpolgármester szerint Magyar Péterék és Vitézy Dávidék szinte minden ügyben ugyanazt képviselik.

2024. október 07. 22:39

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Karácsony Gergely hétfő este hosszabb interjút adott az InfoRádió Aréna című műsorában. A beszélgetés során többek között szó esett a Fővárosi Közgyűlés megosztottságáról, Vitézy Dávidról és a Tisza Pártról.

Karácsony Gergely többek között arról beszélt, hogy saját felelősségének érzi, hogy a város működését garantálja, még akkor is, ha a „kaotikus fővárosi közgyűlésen” a pártok a maguk politikai arcait akarják megmutatni. Elmondta, hogy az elmúlt években az országos politikába is át akarták csábítani, de ezt nem fog megtörténni, mert ma már Budapest érdekét tartja a legfontosabbnak. Ahogy a főpolgármester fogalmazott:

Politizálni abban az értelemben én nem szeretnék, hogy én várospolitikus vagyok.

Ezek után rátért a közgyűlés megosztottságára.

A főpolgármesster szerint szerint Vitézy Dávid „nagyon nem tudja megemészteni”, hogy nem ő nyerte a júniusi választást, ezért „úgy csinál, mintha főpolgármester lenne.” Majd megjegyezte, hogy 

Magyar Péter a legerősebb ellenzéki párt vezetőjeként jogszabályellenesen ült be a Tisza Párt-frakció mögé, de nem akarta kivezettetni. 

Világossá tette, hogy pártja tíz képviselője pártpolitikai szempont szerint akar dönteni a közgyűlésben.

A Tisza Párt és a Vitézy-frakcióval kapcsolatban azt látja, hogy olyan politikai egyeztetés van közöttük, hogy szinte minden ügyben ugyanazt képviselik. Karácsony Gergely így írta le a pártok viszonyát:

Én praktikusan a Tisza Pártot és a Vitézy-frakciót összeadom. Én azt látom, hogy ők közöttük olyan politikai egyeztetés van, hogy szinte minden ügyben ugyanazt képviselik.

Majd így folytatta: „ebben van egy csomó lehetőség, mert akkor kicsit leülepedettebb a struktúra. Az, hogy a Tisza Pártnak miért jó, hogy ilyen szoros szövetségben van Vitézy Dáviddal és a stábjával, akiket a Tisza Párt elnöke a Fidesz médiahackjének nevezett, ezt én nem tudom, de ez az ő dolguk. Én azt látom, hogy ezeken az egyeztetéseken eddig a nap végén Vitézy Dávid mondta ki, hogy mit gondol a Tisza Párt. Lehet, hogy ez meg fog változni, lehet, hogy nem.

Ezek után hosszan támadta a Fidesz-frakciót, amely szerinte a kormány álláspontját képviselné a budapestiekével szembe. Mint elmondta: Orbán Viktorral hosszú évek óta nem találkozott személyesen. Legutóbb az operatív törzs ülésén is csak annyit mondtak egymásnak, hogy jó reggelt.

A teljes beszélgetés ITT hallgatható meg.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000105
2024. október 08. 00:12
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­é­k­­­e­l­­d­­ ­a­ ­­­s­­z­­e­­x­­i­ ­­p­u­n­­c­i­­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Abiondi
2024. október 08. 00:07
GeLgő, saját bevallása szerint a kompromisszumok embere. Akkor talán Budapest működésének érdekében húzzon vissza Nyírtasra és oszlassa fel a közgyűlést! Legyen időközi választás Bp-en.
rocktoberi-2
2024. október 07. 23:38
“Elmondta, hogy az elmúlt években az országos politikába is át akarták csábítani, de ezt nem fog megtörténni, mert ma már Budapest érdekét tartja a legfontosabbnak.“ Hazudik. Mióta 2022-ben “elütötte a villamos”, senki se veszi komolyan.
llnnhegyi
2024. október 07. 23:17
Karácsony Gergely megroggyant főpolgármester született komenista ügynök. Távozzon Budapestről iziben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!