Könyöklést látunk az arénában, a vesztes Budapest lehet – Ferencz Orsolya a közgyűlésről

2024. október 07. 13:38

A kormánybiztos kifejtette, mi a baj Karácsony Gergellyel és a Tisza Párttal is a budapesti politika tekintetében.

2024. október 07. 13:38
Ferencz Orsolya a Hit Rádióban

Fotó: képernyőkép

Karácsony Gergellyel nem elégedett Budapest, a budapestiek többsége nem gondolta úgy, hogy Karácsonnyal minden rendben van – mondta a Hit Rádióban Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos, parlamenti képviselő.

Mint mondta: itt a lehetőség, hogy az erős álláspontokat megfogalmazó Tisza Párt bemutassa a politikai térben, a Fővárosi Közgyűlésben, a konkrét politizálásban, hogy mennyit is ér. Feltette a kérdést: 

ha a Tisza Párt olyannyira nem akar részt venni a fővárosi ügyek intézésében, akkor miért indultak el a budapesti önkormányzati választásokon.

 Mint mondta: a Tisza kannibalizálta az ellenzéket, amit nem tudott volna megtenni, ha a régi ellenzék valóban képviselte volna az ellenzéki szavazókat. A régi ellenzéknek nem volt valódi legitimációja.

Ferencz szerint a legkarakánabb Szentkirályi Alexandra fideszes frakcióvezető álláspontja, aki senkivel nem hajlandó együttműködni, akinek köze van Gyurcsány Ferenchez. 

A kormánybiztos a budapesti politikai életről még elmondta: a mostani helyzet nagy vesztese Budapest lesz, hiszen az önkormányzatiság nem a nagy, országos és világpolitika színpada, hanem közel van az emberekhez, akik érzik az intézkedéseket. 

Ferencz szerint most „könyöklést látunk az arénában”, holott Budapest ügyeiről kellene beszélni.

 Ezzel szemben Karácsony Gergely arra használja a fővárost, hogy kormányellenes erőket vezessen és fellépjen a világpolitika színpadán. 

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. október 07. 15:55
Kétségtelen,Lexike a leghatékonyabb…😂🙉😂🙉😂🙉😂🙉😂🙉
Tiszafa
2024. október 07. 14:29
Budapest, ahol annyi a barom, hogy a Geri-gyereket még egyszer pusztán protest inditatásból megszavazták, meg mellé ezt a nárcisztikus üvöltő egeret, nem gondolva a főváros működtetési, élhetési valamint fejlődési feltételeire, na akkor ez a mostani Budapest ott van leszarva, ahol van. Én egy fillér közpénzt nem adnék nekik, éljenek meg a saját bevételeikből, Ha meg továbbra is egymás között elosztogatják a lóvét, meg az árvák könnyeit is ellopják, hát akkor... Szokták mondani: Aki hülye, az dögöljön meg!
nemecsek-3
2024. október 07. 14:10 Szerkesztve
zongorás! Ezért vagytok undorítóak, mert tiétek a város, azt teszitek amit akartok mégis itt böfögsz mások portálján. Tipikus bolsi tempó hogy nektek teljesen mindegy mekkora szarban éltek csak tudjatok pocskondiázni
gilou-au-clavier
2024. október 07. 14:00
Budapest azért lesz vesztes, mert a bosszúálló nindzsageci meg a vérszomjas, töröttszüveges kipcsakhorda, a moszkovita + trollmagyar hagyományok mentén ott szívatja őket, ahol tudja, szivattyúzza el az erőforrásokat, ami láthatóan kontraproduktív stratégia. Ahogy az EU-n is élősködnének, csak a "legyőzött" Prükszell már meglengette a kipcsakfoslák rezsim csuti kucujának teletömött, enyves zsebei felé a nagy büdös lófaszt :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!