Ilyet még nem láttunk: cellájából hívta össze az alakuló ülést Óbuda polgármestere

2024. október 02. 20:31

Kiss László még az alpolgármesterek személyére is tett javaslatot.

2024. október 02. 20:31

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Valószínűleg Óbuda polgármestere az első a magyar demokrácia történetében, aki a fogdából hívta össze az önkormányzat alakuló ülését. 

Mint ismert, Kiss László vesztegetés gyanúja miatt letartóztatásban van december közepéig, így, miután nem mondott le posztjáról, nem tehetett mást, mint hogy 

a fogdából kezdje meg a kerület irányítását

– tudta meg a 444.hu.

A kerület első embere Bots Dénes jegyző jelenlétében írta alá a meghívót, az ülést pedig jövő csütörtök reggelre hívták össze. 

A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy Kiss írásbeli javaslatot tett még az alpolgármesterek személyére is, de az egyelőre nem derült ki, hogy kiket javasolt. Az egyik előző ciklusbeli alpolgármestere, Czeglédy Gergő is letartóztatásban van, szintén vesztegetés gyanújával. Mindketten tagadják a vádakat – tették hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Korelnök vezeti majd le az alakuló ülést

Az is kiderült, hogy 

a testületi ülést a korelnök fogja levezetni, ami a kerületi SZMSZ szerint lehetséges.

Bár az önkormányzati törvény nem ad ilyen tág mozgásteret, de a kormányhivatal előzetesen a kerület megkeresésére rábólintott erre a megoldásra – írta a 444.hu.

Hónapok óta dagad a korrupciós botrány

Kiss Lászlót, Óbuda újraválasztott polgármesterét augusztus 14-én vették őrizetbe, majd két nappal később a bíróság elrendelte a letartóztatását. Alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt valamivel korábban, júniusban vették őrizetbe, minősített vesztegetéssel gyanúsítják.

A megalapozott gyanú szerint, Kiss László a 2019 októberi polgármesterré választását követően megállapodott egy ismerősével, hogy az érdekeltségébe tartozó cégek rendszeresen megbízásokat kapnak majd az önkormányzattól, amiért cserébe neki és további – az önkormányzatnál dolgozó – hivatalos és nem hivatalos személyeknek pénzt kell visszafizetni.

Az önkormányzat a pénz eredetének és céljának leplezése miatt feltehetőleg fiktív, túlárazott szerződéseket kötött több, erre a célra létrehozott gazdasági társasággal. A színlelt vállalkozási szerződésekben írt szolgáltatást, termékbeszerzést feltételezhetően nem a szerződő cégek, hanem más gazdasági társaságok teljesítették a szerződésben vállalt árnál alacsonyabb összegért. Esetenként a vállalt munkát az önkormányzat alkalmazottai végezhették el.

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vitya-44
2024. október 04. 23:47
Ez egy rohadék...!!!Semmit se csinál csak kilopja a lóvét!!!Elég régóta itt élek a 3.kerületben de ez amit semmit se csinál az fantasztikus.(Csak betelepíti a retkes cigánytól kezdve a drogos geci alja népet )Van három gyermekem és sajnos albérletben élünk de nem kaphatok önkormányzati lakást mert mi szerintük jól élünk!!!!A retkes geci cigány az kaphat!Bocsánat de ez kijött....
atti64
2024. október 04. 19:34
AKASSZÁTOK FEL KÖNYÖRGÖM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
iphone-13
2024. október 04. 18:27
EZT IS CSAK ITT NÁLUNK LEHET MEGCSINÁLNI. MÁR RÉGEN LÓGNIA KELLENE A DISZNÓNAK. MOCSKOS SZEMÉT BŰNÖZŐ TETŰ
paracelsus-2
2024. október 03. 11:35
A vén, görény Bródy fattyának, a sikkasztó, pornós féregnek nem adnak valamilyen pozíciót? Valamivel nemzetközibbé válna a világ, ahogy a bolsik szeretik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!