Hont: Ha valaki kimegy a gátra elmondani, az állam nem működik, a lehető legrosszabbat teszi (VIDEÓ)

2024. október 01. 12:00

Schiffer András szerint „nincs rendjén, mikor egy közszereplő, egy választott képviselő nem ismeri a mértéket”.

2024. október 01. 12:00

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Hont András publicista a Nyílt Sisak legutóbbi adásában vendégeskedett, ahol a műsorvezető, Gulyás Anita azt a kérdést tette fel, mennyire a politikusok dolga a gátakon való, árvíz elleni védekezés.

Hont ragadta először magához a szót, és kijelentette, hogy politikus és politikus között is van különbség. „Amikor főpolgármester, a térség országgyűlési képviselője, a miniszterelnök vagy a területért felelős miniszter kimegy, akkor ő demonstrál valamit. Üzen az államgépezetnek is, hogy a mi dolga”. Példaként a főpolgármestert hozta, akinek az a dolga, hogy áradáskor kint legyen a gátakon. „Ezzel üzen a saját hivatalának, a lakosságnak. Mutatja, hogy az állam velük van, nem hagyja magára” – tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

A publicista ezután azzal folytatta, hogy 

ha valaki kimegy a gátakra, és azt mondja, hogy az állam nem működik, az a lehető legrosszabbat teszi”. 

„Hiszen az emberek ilyenkor – ha vannak is fenntartásaik a kormánnyal, a közigazgatással szemben – arra vágynak hogy valaki erősítse meg őket, hogy nem viszi el a házukat a víz, nem mossa el a városukat, és így tovább.

Nem lehet demoralizálni ilyenkor egy közösséget”

– szögezte le.

Ezt is ajánljuk a témában

 

„Az nincs rendjén, mikor egy közszereplő, egy választott képviselő nem ismeri a mértéket”

Schiffer András ügyvéd ennél is tovább ment. Az egykori országgyűlési úgy vélekedett, hogy „akinek van valamilyen választott pozíciója, közhatalmat gyakorol, – legyen az akár egy ellenzéki képviselő – és akár látványosan is kimegy homokzsákot pakolni, annak lehet egy nagyon is pozitív üzenete. Én magam is '13 júniusában derekasan pakoltam a homokzsákot” – idézte fel.

Schiffer abban sem látott kivetnivalót, hogy a DK frakcióvezetője üdvözölte az árvízvédelmi munkálatokban részt vevő mi hazánkos aktivistát. „A védekezést igenis segíti az, hogy nemcsak a választott képviselők, politikusok, színészek, sportolók kimennek, és mutatják a jó példát”.

Az ügyvéd szerint viszont 

az nincs rendjén, mikor egy közszereplő, egy választott képviselő nem ismeri a mértéket”.

„De azért én még bátorkodom mindig annyira naiv lenni, hogy azért a társadalom jelentős részének meglesz előbb-utóbb a józan értékítélete, és az ilyen öncélú magamutogatást oda tudja tenni, ahova való” – zárta gondolatmenetét Schiffer András.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bokor Gábor

Mandiner

Idézőjel

Gyerünk, ki a gátra, pakoljunk meg egy homokzsákot egy kép erejéig, úgyis ezt szereti az Insta, aztán nyomás vissza az offiszba, mára megvolt a jóemberkedés!

Az idézett részek a műsor elején hangzottak el:

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2024. október 01. 15:34
De hát nem normális,mit csináljon?Ennyi van benne.
5m007h 0p3ra70r
2024. október 01. 14:21
»birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag 2024. október 01. 12:13 Hontalan Bandika pedig minden alkalmat megragad, hogy kifejezze, hogy a létező világok legjobbikában él. Csak megint nem a legjobbkor, amikor a magyar kormány egyik minisztere épp most fejezte ki Izrael támogatását a háborújában. « Mulatságos a kínlódásod. 🤣🤣🤣 De érthető. Kínos neked, hogy Hont igazad beszél. 🤷🏻
5m007h 0p3ra70r
2024. október 01. 14:18
»CirmoS 2024. október 01. 13:40 Tisztán látszik a fotón is, hogy az a ' lófarkas ' sápadt lotyó undorodik a zsáktól! Mit akartak ezek a szajhák ott?« Kivonult a mellette vigyorgó plázaraptor anyjával instalájvozni a platformos lakkcsizmában meg télikabátban a nyárutóban. Ilyen ‘rátermett’ ‘tettrekész’ attivistákok alkotják a tiszar egyházat.
FreeEurope
2024. október 01. 13:53
Más. Magyar Péter nem ismeri a Tiszapárt bp-i önkormányzati képviselőit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!