Itt az árvíz, itt a szelfisegítés: tartsd a zsákot, lapátoljon csak a nő, véletlen se sározd be magad!

2024. szeptember 18. 05:25

Gyerünk, ki a gátra, pakoljunk meg egy homokzsákot egy kép erejéig, úgyis ezt szereti az Insta, aztán nyomás vissza az offiszba, mára megvolt a jóemberkedés!

2024. szeptember 18. 05:25
null
Bokor Gábor
Mandiner

Nyitókép: Jószai Teodóra Facebook-oldala

Van abban valami egyszerre végtelenül szomorú és lesújtó, mit hoz ki egyesekből az évtized legnagyobb árvize. Az árhullám tetejét Budapesten a hétvégére várják, az előrejelzések szerint rekordközeli vízmagasságot mérhetünk majd. Valahogy ilyenkor megjelennek a katasztrófaturisták, akik kimennek fotózkodni, hogy megmutassák a követőiknek: odasüss, mekkora víz van, hű, hallod, kiöntött a víz, apám, itt vagyok, hejj, de megmutatom, ha nem néznél híreket, mert barlangban laknál. 

Innen már csak egy lépés a lájkvadász segítség, mely nem szól másról, mint hogy az illető kimegy a védvonalhoz, szelfizik párat, netán az erre szakosodott emberével lövet pár képet arról, hogy fogja a lapátot vagy fogja a zacskót. Természetesen a poszthoz kell a buzdítás is, hogy megmutassuk:

MI SEGÍTETTÜNK, TE IS SEGÍTS, VÉSZHELYZET VAN, GYERE HOMOKOT LAPÁTOLNI.

Természetesen illető a kép elkészülte után már leveszi az esőkabátot a vuttyonról és a guccsiról, a poszt élesítésekor meg már az otthon finom melegében latte avokádózik. És van a legalja, a politikus, akit nem a lájksóvárgás, hanem a politikai haszon motivál az árvíz során. 

Mindegyik párt szinte kivétel nélkül szétkürtöli a saját közösségi oldalán, hogy most össze kell fogni, ők segítenek, sőt: ők segítenek csak igazán. Nincs ez másképp Magyar Péteréknél sem: Radnai Márkról, a párt alelnökéről egy teljesen szürreális kép került fel az internetre. A színész-producerből lett ellenzéki übermensch fogta magát, kiment a gátra segíteni;

ehhez farmert vett fel, egy tiszás egyenpólót, egy buggyos mellényt, valamint egy hőfehér, fekete pipás Nike sportcipőt.

 

Igen, én is pont ilyen szettben szoktam disznót vágni, ja, bocs, nemide. De még ez volt a képpel talán a legkisebb probléma: a drága jó Radnaink óvatos mozdulattal fog egy homokzsákot, nyújtott lábbal, gerincből hajol előre (csak a gerincorvosok meg ne lássák!), és a mellette álló HÖLGY lapátolja a zsákba a homokot. Hölgyeim és uraim, hát mi ez? A NAGYBETŰS FÉRFI! Így kell! A Tisza megcsinálta a női emancipációt! 

Ez akár az országgyűlési választáson is lehet a kampányszlogenjük: mi hagyjuk a nőket homokot lapátolni! 

Természetesen Magyar Péter sem akart lemaradni a lájkcunamiról: a Tisza elnöke is lapátott ragadott, s párttársánál ő már egy fokkal átgondoltabban szerepel a képeken, egy barna nadrág, gumicsizma és egy pulóver van rajta. Ám érthetetlen módon a lapátoláshoz a lehető legrosszabb felsőt választotta: a pulóver alá egy Pukli Istvánt felidéző kockás ingben segített. 

De, mint mindannyian tudjuk: a jóemberkedés-vonaton nincsen fék. Itt van nekünk a jó Jószai Teodóra, a Demokratikus Koalíció szigetszentmiklósi politikusa, aki bőszen pakolta fel a képeket a közösségi oldalára, nézzék csak meg, hát SEGÍT!

Már dolgoznak a lakihegyiek☝️ megvédik házaikat az áradástól🌿Érkezik a váltás és a szendvicsek a fáradt zsákolóknak💙🌿Kitartást🌿Hajrá, magyarok”

– írta a szendvicskenős képeihez.

A politikai gasztrohorrorpornó itt még nem ért véget, Jószai nem sokkal később újabb képeket posztolt, immáron azzal a szöveggel: „Dk-s csajok a gáton, nem csupán a konyhában. Szakadó esőben.” Nem maradhattak el a szelfik, robbantak a vakuk, gyerünk, lányok, pakoljuk a homokot, jöjjenek a lájkok!

És akkor hát mutassuk meg azt is, mivel tölti az árvízi védekezés idejét az MSZP. A teljes megsemmisülés küszöbén álló korábbi kormánypárt egy posztban megköszönte az árvízi munkálatokban segítőknek a helytállást, majd Komjáthi Imre leköszönő pártelnököt láthatjuk, amint épp a Dunaferrnél demonstrál, van poszt a Kiskunfélegyházi Libafesztiválról, Harangozó Tamás pedig a NATO parlamenti közgyűléséről jelentkezett be. Erős ez a brigád, na. 

És mi a tanulság? Az ma nincs. Aki segít, nem posztol, hanem végzi a dolgát, ők tiszteletet érdemelnek, köszönjük a munkájukat! Az ingyenélő lájkvadászok és politikai haszonlesők meg tehetnek egy szívességet – no, nem a gátakon. 

 

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2024. szeptember 19. 10:19
Magyar Péter a ki tudja hányadik magamutogató szelfizés közben felháborító módon egyszerűen leintett egy önkéntest, hogy ne lapátoljon, hagyja abba az árvízi védekezést mert a zaj zavarja felvétel közben. VIP sátrat is építtetett magának a gátra, hogy a "látványmeló" és a posztolgatások között a lehető legkényelmesebben kipihenhesse magát... A fénykép már körbejár a közösségi médiában.
lazio154-2
2024. szeptember 19. 07:29
Van itt olyan ember aki ismeri a munkavédelmi szabályzatot? Hány kg. ot emelhet a gyengébb nem? A zsákba töltött 30-40 kg. homokot arrébb kell vinni ! A kesztüvel mi a baj? Nem csúszik, tenyeredet megvédi a víz-vérhólyag ellen. A húsiparban a késeket is ebben forgatják.
2024. szeptember 18. 22:29 Szerkesztve
Magyar Péter fontoskodik, játssza az eszét., csak akkor lapátol, ha adásban van, nehogy a keze tele legyen holnapra vízhólyaggal. Orbán nagy ívben füttyül arra, hogy MP mit mond, OV a múltban is minden árviznél ugyanúgy tette a dolgát, ahogy most is, nemcsak akkor amikor adásban volt, ahogy most az ellenzék láthatóan túllihegi magát, fontoskodnak. MP egy ócska szélhámos, az árvízvédelemben ö csak útban van. Leállította a munkát percekre, hogy jól sikerült selfiket csinálhasson.
DeGar
2024. szeptember 18. 20:59
Ne kisebbítsük Radnai Márk érdemeit, ő nem egyszerű párttag, hanem a Tisza alelnöke, e minőségben viselkedik tahóként. Kár, hogy a szerző nem tette fel azt a képet Magyar Péterről, ahol úgy fogja a lapátot, ahogyan képtelenség lapátolni, mindkét kezével fölülről fogja a nyelét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!