Hont András Magyar Péter követőiről: Mindenki kompromittálja magát, a feministáktól a jogállam-hívő liberálisokig

2024. október 25. 11:42

A publicista szerint ha a belpesti értelmiségnek szerencséje van, még a választás előtt összeomlik ez a piramisjáték.

2024. október 25. 11:42

Nyitókép: ATV YouTube képernyőfotó

Az október 23-i pártrendezvények és az ott elhangzottak szolgáltatták az egyik témát az ATV Öt című műsorának szerdai adásában. Idézték Magyar Péter szavait, miszerint a magyar emberekkel együtt őt is megvezette, átverte Orbán Viktor és kormánya.

Hont András erre a Tisza Párt elnökének korábbi fizetéseire utalva csattant fel, és azt mondta: 

Vezessetek már meg engem is havi öt millióért! Én annyira megvezetődnék, mint annak a rendje, és utána sírnék az ellenzéknek! 

Ezt is ajánljuk a témában

A publicista rámutatott, Magyar Péternek több olyan állítása is volt, ami nem állta meg a helyét: „Pár hónapja azzal állt elő, hogy tömegével fognak átállni hozzá a fideszes polgármesterek. És akkor nem jön a sajtó és nem kérdezi meg, hogy mi volt ezzel a kijelentésével!”

A Magyar-jelenséggel kapcsolatban azt fejtegette, hogy ez egy politikai piramisjáték, ami mint minden ilyen, össze fog omlani, és „ha csak kicsike szerencséje van a belpesti értelmiségnek, akkor még a választás előtt, mert különben gyalázat lesz a vége”. Hozzátette: minden ciklus közepén elmondták, hogy ez most más.

De ami most más, abban mindenki kompromittálja magát, a feministáktól a jogállam-hívő liberálisokig.

– fakadt ki Hont. 

A műsorban volt az LMP-ből kilépő Csárdi Antal „bizonyítékairól”, amely szerint a Fidesz összejátszott Ungár Péterrel és Vitézy Dáviddal a főpolgármester-választás kapcsán. Ceglédi Zoltán politikai elemző megjegyezte, hogy ennek a történetnek a kezelése az ellenzéki sajtó minősíti, amelyben mindenki csak a neki tetszetős dolgokat szelektálja a történetből.

De ha a főpolgármester-választáson pár tucat szavazattal Vitézy nyer, akkor nincsenek az LMP-s kilépők, Csárdi Antal nem indít csatás, hanem mindenki ünnepelte volna Ungár Pétert – mondta Ceglédi.

Ezt is ajánljuk a témában

A teljes adást itt nézheti meg:

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. október 25. 14:29
DE4 BÁRHOGYAN is volt, van, a TISZA számára MOST kezdődik a munka neheze. OLVASOM, hogy a vidéki szerveződés máris több helyütt bonyodalmakba, veszekedésekbe torkollott. S HOL van még az ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐ-jelöltek kiválasztása? DE! MP október huszonharmadikai beszéde nagyon jó volt. Mindennel persze nem értettem egyet az abban elhangzottakkal, de jó volt. VÉGRE mondott is valamit MP., és jó elképzelések hallatszottak részéről.
gyaloggos
2024. október 25. 14:23
NAMÁRMOSTAN! MAGAM részéről - ez persze nem oszt, nem szoroz, nem ad össze, nem von ki - továbbra sem zárom ki, hogy Magyar Péter a FIDESZ embere, ROGÁNÉK mozgatják őt. JÓL MEGKOMPONÁLT történet ez, és ez a hirtelen betörés, az előzmények ismeretében a FIDESZ műve.
files32
2024. október 25. 14:21
A Kúria felülvizsgálati döntése hatályban tartotta azt a jogerős bírósági ítéletet, amelynek révén most kiderült: az állami médiaszolgáltató, az MTVA vezető arcai nemritkán több millió forintot keresnek havonta és még fizetésemelést is kaptak az adófizetők pénzéből. Van, akinek egymilliós béremelést adtak.
kovsa2
2024. október 25. 14:05
"Az oligarcha az, aki a gazdasági hatalma mellé politikai hatalmat is szerzett." Érdekes világban élünk. Az amerikai elnökválasztás hagyományosan úgy működik, hogy gazdag emberek támogatás fejében befolyást szeretnének szerezni a következő elnök személyén keresztül. Ez a klasszikus pénzen vett hatalom, oligarchia. Ezt mégsem hívjuk oligarcha rendszernek, pedig az. A magyar választási rendszerben csak állami pénzből lehet kampányolni, senki nem vásárolhat politikai befolyást. Elvileg. Csak ha külföldi pénzt csatornáznak be kampányfinanszírozásra. Ja, de ezt az ellenzék csinálta, csinálja. Egy jó példa, Simicska úr. Miután meggazdagodott, bele akart szólni a politikába. Megválasztás nélkül akart politikai hatalmat. Úgy kib-ták, mint macskát szarni. Nem tudott a pénzével beleszólni a kormány politikájába, pedig próbálkozott rendesen. Pedig milyen jó, önjelölt oligarcha lehetett volna belőle. Ja nem, nálunk nincs oligarcha. A választott vezető nem enged direkt befolyást hatalmi alapon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!