Homonnay Zsolt példát mutatott hazaszeretetből, sokan tanulhatnának tőle

2024. október 19. 10:11

A huszár vér bennünk van.

2024. október 19. 10:11
null
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

Nyitókép: Képernyőkép / Magyar Nemzet

„Ezen a héten a Kontextus YouTube-csatornáján Homonnay Zsolt színész-énekessel beszélgetett Andor Éva. A sokrétű, számos témát érintő interjúban a Budapesti Operettszínház művészeti vezetője a szocialista katonaiskolában eltöltött kemény éveiről is beszélt. De szóba került a régi, úgynevezett Kero-korszak és a Kiss-B. Atilla vezetésével alapjaiban megújított, az ország egyik legjobb színházává lett Operettszínház is. Azonban a beszélgetés legérdekesebb része az volt, amikor Homonnay magával ragadóan és egyben meghatóan beszélt a nemzeti gondolkodásról és a hazaszeretetről:

»Egész egyszerűen már beleivódott a magyar népnek a vérébe, a genetikájába, szívébe, hogy mindig küzd a szabadságért és ez mindenkor a mai szabadságunknak a letéteményese. Ez a folyamatos küzdés mindig valami nagyobb elnyomás ellen, ez a huszár vér bennünk van. […] A magyar szabadság érzet nem elsorvasztható, nem felőrölhető. […]«

Sokan tanulhatnának tőle. Fontos beszélgetés, ajánlom megtisztelő figyelmükbe.”

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000117
2024. október 19. 11:20
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­é­­k­­­e­­­l­­d­­ ­­­a­­­ ­s­z­­e­­x­­­i­ ­p­­u­­­n­­­c­i­­­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
Valodi
2024. október 19. 11:19
Mich99 10:16 "Mindig a Nemzet!" - az bizony jó lenne! (néhai dr. Nagy Bálint) „…a falu, és vele a vidéki életforma pusztulása a nemzet- vagy társadalom-gazdaság döntéshozói előtt növekvő felelősséggel és fenyegetéssel veti fel a kérdést: dél-amerikai modell szerint, vérszívóktól megkergülve támolyognak tovább, vagy a fejlesztési lehetőséget a vidéki nép, a közjó érdekében, az osztrák modell adaptálására fordítják. A visszavonhatatlan végzet előtt, egyetlen lépéssel..." Hogy ezt a lépést megtette-e már Orbán Viktor, döntsd el magad!
Valodi
2024. október 19. 11:17
hernadvolgyi-2 10:58 "A falusi élet felszámolása a 60-as évekbe indult" - höhöhö ... ez bizony igaz! Ez meg nem: "Olyan sokrétű mezőgazdaság, környezet- és tájgazdálkodás megteremtése a cél, amely úgy állít elő értékes, a természetet a lehető legkevésbé terhelő, egészséges és biztonságos élelmiszereket, valamint helyi energiákat és különféle nyersanyagokat, hogy közben megőrzi talajainkat, ivóvízkészleteinket, az élővilágot, természeti értékeinket. Fenn kell tartani kultúrtájainkat, a települések közösségeit, egyediségükben megnyilvánuló termelési hagyományainkat. Csak egy összetettebb, sok kis- és közepes méretű birtokra épülő, változatos termékszerkezetű mezőgazdaság tud nagyszámú, megélhetést biztosító munkahelyet teremteni, és ezáltal kellő távlatot nyújtani a gazdatársadalom, és utánpótlást a fiatal gazdák számára." (Nemzeti Együttműködés Rendszere, 26. oldal) Vagy 12 éve már bele is szarhatsz bátran!
Valodi
2024. október 19. 10:19
Höhöhö ... királyság! "Ma van a veszélyhelyzet 1544. napja. A kormány ennyi ideje, vagyis több, mint négy és fél éve él folyamatosan – egy pár hónapos időszakot leszámítva - a “rendeleti kormányzás” adta lehetőségekkel, ami alapján egyik napról a másikra felülírhatnak törvényeket. Joggal merül fel a kérdés, hogy valóban ilyen hosszú ideje vagyunk-e veszélyhelyzetnek kitéve, vagy ez csupán egy nagyon kényelmes eszköz, amivel Orbán Viktor és kormányának tagjai túlhatalmukat biztosítják. A tények az utóbbit igazolják. A több ezer elfogadott veszélyhelyzeti rendeletet közül rengeteg nem kapcsolódott veszélyhelyzethez..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!