Itt a bejelentés: lebuktathatja a lekezelő, hanyag egészségügyi alkalmazottakat a kormány új fejlesztése

2024. október 12. 16:27

Több millió magyar embernek segíthet a változás.

2024. október 12. 16:27
Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (j) és Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója a kórházban tartott sajtótájékoztatón 2024. március 20-án.

Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

Betegelégedettségi visszajelző funkcióval bővült az EgészségAblak mobilalkalmazás – közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton az MTI-vel. Rétvári Bence a tárca által eljuttatott közleményében az áll, hogy az alkalmazást használók számára a járóbeteg szakrendelésről való távozás és a leletezés lezárása után azonnal, automatikusan felugrik egy kérdőív.

Ebben öt szempont szerint lehet értékelni az ellátást: az orvosi ellátás megfelelősége, az egészségügyi személyzet hozzáállása, az időpontfoglalás folyamata, az intézményi tájékoztatás, illetve az intézmény tisztasága; értékelni 1-től 5-ig tartó skálán lehet – fejtette ki.

A beteg továbbá azt is vissza tudja jelezni, hogy az ambuláns lapon rögzített ellátásokat teljes egészében megkapta-e – közölte Rétvári Bence, hozzátéve, hogy az elégedettségi kérdőív anonim; a visszajelzések segítenek az egészségügyi ellátás további javításában.

A közlemény szerint az EgészségAblak alkalmazást már több mint 3 millióan töltötték le, és népszerűségét jól mutatja, hogy havonta több millió leletet és egyéb egészségügyi dokumentumot töltenek le rajta keresztül a felhasználók.

Felhívta a figyelmet arra, hogy nyár óta az EgészségAblak alkalmazásban és a 1812-es EgészségVonalon keresztül is lehet időpontot foglalni országszerte a járóbeteg-szakrendelésekre.

Most már a mobilja segítségével bárki könnyen, gyorsan és egyszerűen tud időpontot foglalni hónapról hónapra egyre több szakrendelésre – tette hozzá az államtitkár.

A legtöbb időpontfoglalás eddig bőrgyógyászatra, szemészetre, valamint fül-orr-gégegyógyászati szakrendelésekre történt, és jelenleg is több százezer szabad időpont foglalható az EgészségAblak alkalmazással – áll a közleményben.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2024. október 12. 18:36
Hogy fogják megkülönböztetni a "mindenszar" szekta rágalmait a reális értékeléstől? Két éve voltam egy éjszaka intenzíven, aztán hat napig egy külső kerületi kórházban, megfelelő ellátást kaptam, az ápolók a szomszéd beteghez csengetésre 2 percen belül ott voltak. Az esetkocsi is 5 percen belül ott volt, a mentőben megkezdték az ellátásomat és még emberségesek is voltak. Egyetlen problémám az volt, hogy éjszaka nem volt meleg víz a zuhanyozáshoz, de nappal volt. Ja és unatkoztam, mert nem volt wifi. Ezért tegyek panaszt?
karakter-2
2024. október 12. 18:32
mosolyogva, kedvesen, intelligensen egy orvos messze hatékonyabban tölti meg a temetőt, mint lekezelő stílusban vajon ki ajánlgatta a gyerekek számára a pfizer covid oltást?
rasdi1
2024. október 12. 18:24
Bevallom, nekem még mindig nincs "okostelefonom", de ha jól értem, az a kütyü jelzi egy központnak, hogy a tulaja éppen orvosnál volt, a rendelést követően feldobja azt az értékelő lapot, amit a beteg kitölt. És ezek után még azt állítja R.B., hogy ez anonim? Amúgyis, az egészségügyben az elektronika alkalmazása következtében alapvető személyi jogok megsértését érzem az egészségügyi központi nyilvántartása, az e-receptek alkalmazása körül. Én ugyan nem értek az internet technikai részéhez, csak alkalmazási szinten valamennyire, de kétlem, hogy a különböző elektronikus támadások, adathalászások stb. korában ezek elég biztosan védhetők legyenek.
Novicsok-5
2024. október 12. 18:16
És mi lesz a zsírra szállt porral?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!