Hidvéghi: Magyar Péter Brüsszel embere, kész feladni hazánk szuverenitásának egy részét

2024. október 22. 10:05

A Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese szerint ki kell maradni minden olyan EU-s döntésből, amely fegyverszállításra akarja kényszeríteni hazánkat vagy azt célozza, Magyarország váljon a háború részesévé.

2024. október 22. 10:05
null

A nemzeti konzultáció bevált eszköz arra, hogy sorsdöntő kérdésekben egyetértési pontokat alakítsunk ki a magyar emberekkel. Most ilyen fontos döntési pontok előtt állunk az új gazdaságpolitikával, a családtámogatásokkal, a 13. havi nyugdíjjal, a migrációval kapcsolatban – mondta a Magyar Nemzetnek Hidvéghi Balázs. A Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese szerint ahhoz, hogy a gazdaság erősödjön, Magyarországnak gazdaságilag semlegesnek kell lennie.

„Most látható az a törekvés Brüsszel részéről, hogy gazdasági hidegháborút indítson 

és megakadályozza a gazdasági és kereskedelmi együttműködést egyes országokkal, pusztán ideológiai okokból” – fogalmazott és azzal folytatta, ez a magyar függetlenségről is szól, hogy mi magunk dönthessük el, kivel kereskedünk, honnan szerzünk be számunkra fontos alapanyagokat, árucikkeket és honnan fogadunk befektetéseket.

A miniszterhelyettes szerint Magyarország akkor jár jól, ha minden irányba nyitva tartja a kereskedelmi lehetőségeket, és gazdasági együttműködést épít ki a feltörekvő keleti-ázsiai gazdasági hatalmakkal, miközben megtartja és tovább fejleszti a már létező és működő nyugati kapcsolatokat.

A nemzeti konzultációban elsősorban gazdasági kérdésekről és olyan fontos témákról esik szó a gazdaságon belül, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az ország erősödjék és a magyar emberek helyzete javuljon. Ilyen többek között a magyar kis- és középvállalkozások támogatása. Újra beszélnünk kell az emberekkel a multikról. Itt is válaszút előtt állunk: vagy hagyjuk, hogy Brüsszel diktáljon, vagy szükség van a multinacionális cégek szigorú kontroll alatt tartására is, hiszen a magyarok érdekeit kell szolgálnia e cégek jelenlétének. Nem elfogadható, ha kizárólag arra koncentrálnak, hogy

gazdasági erejükkel visszaélve az extraprofitjukat növeljék, amit aztán kivisznek az országból. 

Fontos a lakhatás kérdése is, amit a kormány eddig is erősen támogatott. Itt meg kell vitatnunk, hogy a meglévő otthonteremtési támogatások mellett vonjuk-e be a munkáltatókat és akár a bankokat is egy ötszázalékos kamatú lakáshitelprogramba. Ugyancsak lényege kérdés, hogy segítsünk-e a munkát vállaló fiataloknak a munkáshitel bevezetésével. De az is, hogy tisztázzuk, megvédjük-e a 13. havi nyugdíjat, amelyekért komoly csatákat kell még ma is megvívni, hiszen ez az egyik olyan intézkedés, amit Brüsszel el akar törölni a rezsicsökkentés és a migrációs politikánk mellett.

 Hidvéghi Balázs azt is elmondta, miként tud Magyarország fellépni a migrációs fenyegetéssel szemben. Szerinte lényeges, hogy szilárdan tartsuk azt a magyar álláspontot, amelyet számtalan konfliktus árán konzekvensen vállalunk, ez pedig az illegális migráció elutasítása és a külső határok védelme. Az egyik legfontosabb uniós vívmányt, a schengeni térségen belüli szabad mozgást most már gyakorlatilag korlátozza Brüsszel elhibázott migrá­ciós politikája, az a tény, hogy az unió nem védekezik az illegális bevándorlás ellen, és tömegesen jutnak be Európába bevándorlók. Ez oda vezetett, hogy mára több helyen visszaállították belső határellenőrzéseket.

Egyre több tagállam kénytelen beismerni, hogy az EU migrációs politikája tarthatatlan, ezért új megoldásokat sürgetnek. Brüsszel mégis még mindig ott tart, hogy Magyarországot bünteti, és azt akarja, hogy álljunk be a bevándorláspártiak sorába.

A háborúról a miniszterhelyettes kijelentette, óriási ellenszélben, az eszkaláció és a brüsszeli háborús retorika közepette kell megtartanunk a józan álláspontunkat, ami konzekvens és világos a kezdetektől fogva. Mi elutasítjuk azt, hogy ez a mi háborúnk. Ez két szláv nép háborúja. A fronton nem lesz megoldása ennek a harcnak, így rossz az a stratégia, amit Brüsszel erőltet. Európa rohamos léptékkel sodródik bele a háborúba, és ennek beláthatatlan következményei lehetnek.

Békemegállapodásra van szükség, amihez tárgyalások vezetnek, tárgyalni pedig úgy lehet, ha tűzszünetet kötnek a felek, majd elindul egy nehéz és hosszú, de békére törekvő tárgyalás. Ki kell maradni minden olyan EU-s döntésből, amely fegyverszállításra akarja kényszeríteni hazánkat vagy azt célozza, hogy Magyarország váljon a háború részesévé.

Hidvéghi nem ért egyet Magyar Péter azon nyilatkozatával, miszerint hazánknak le kellene mondania a szuverenitása egy részéről, 

szerinte inkább több szuverenitásra van szükség, nem kevesebbre. Konzekvensen elutasítunk minden olyan törekvést, amely a nemzetállami hatásköröket, az önállóságot, a függetlenséget csorbítaná. Kijelentette, Magyar Péter készségesen segítene Brüsszelnek abban, hogy a befolyásolási törekvéseiket megvalósítsák, ő Brüsszel embere, és kész feladni az ország szuverenitásának egy részét. Ez együtt járna a migráció elfogadtatásával, a háborús tervek támogatásával, továbbá a gyermekvédelmi törvény eltörlésével.

Magyar Péter tehát behódolna Brüsszelnek a legfontosabb kérdésekben, amelyekről a magyarok már több alkalommal véleményt mondtak országgyűlési választáson, nemzeti konzultá­cióban, népszavazáson, és világossá tették, hogy nem kérnek ezekből”

 – fogalmazott.

Nem szabad megengedni, hogy kívülről diktáljanak hazánknak.

A magyar emberek el tudják dönteni azt, hogy ki vezesse az országot, eddig is el tudták, és mi azért állunk ki, hogy ez így is maradjon 

– állította, s hozzátette, az ország szuverenitására leselkedő legnagyobb veszély Brüsszelből érkezik, ahol egy erőszakos, központosító, arrogáns hatalmi gépezet arra törekszik, hogy megtörje a nemzetállamok önállóságát, és egyre több jogkörben, témában, nemzetállamok helyett egy politikai bizottság, egy nem megválasztott, nem elszámoltatható testület hozzon döntéseket.

Magyarországnak és a magyar kormánynak azért van sok konfliktusa Brüsszellel, mert a központosító uniós tervekkel szemben mi lépünk fel a leghatározottabban. Tehát egy nagy felhatalmazással bíró, erős kormányzat áll ki ezekkel a törekvésekkel szemben. Ez veszélyt jelent a központosító Brüsszel számára közölte a miniszterhelyettes.

Ők nem szeretik az erős nemzetállamokat, nem szeretik az erős felhatalmazású kormányokat, 

mivel azoknak nem tudnak diktálni. Ebben Magyarország az élen áll. Brüsszelnek mindig is voltak emberei a balliberális oldalon, újabbnál újabb kísérleteket tesznek velük 2010 óta a kormányváltásra. Az újabbnál újabb kudarcok után mindig csak a kirakat változik odaát, de a lényeg ugyanaz: egy bábkormányt akarnak – fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2024. október 22. 12:22 Szerkesztve
A minimum havi tizezer euró plusz benefit megér Mo. szuverenitásának feladását. Országtól függ ki mennyit kap, de nagy pénzekről van szó. W-rel már Bp-en lepaktált, bevették a Népppártba, Ursulával is tud bájologni egyenesen németül, nem kell egyiknek sem szerencsétlenkedni angolul. Ha egy EU-képviselő annyit keresne mint hazájában egy egyetemi tanár, akkor nem tolonganának annyian a politikába és nem alapitanának annyi csipi-csupi pártot. A politikusok túl vannak fizetve, gyakran a semmiért. Manapság már nincsenek önzetlen széchenyiek.
pollip
2024. október 22. 12:21
MP szerint mindig csak egy pici szuverenitásunkról kéne lemondanunk. De ezt sokszor....
gekk
2024. október 22. 12:13
Ez ostoba barom. Mindenki tudja, talán a mélyfidkányok nem, hogy mivel eu és nato tagok vagyunk, feladtuk a szuvetenitásunk egy részét, és ebben a fidesz is tevőlegesen részt vett, tudja, akarja. Persze tudnivaló, hogy a dagadt kolostormalac mocskos rogángoebbelsi propagandája, lakájmédiája mást terjeszt az akollakóinak.
o1gtolvaj-3
2024. október 22. 12:02
A zsiseggu hidvegi meg eleteben semmi ertelmeset nem mondott, csak egy propagandista majom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!