Hazarepítették őket Libanonból: már biztonságban vannak a magyarok

2024. október 05. 14:26

Szijjártó Péter arra kért minden magyar állampolgárt, hogy utazásai során lehetőleg kerülje el a közel-keleti térséget a következő időszakban.

2024. október 05. 14:26

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Újabb sikeres  evakuációs műveletről számolt be közösségi oldalán szombaton Szijjártó Péter, a külgazdasági és külügyminiszter ismertette, hogy a reggeli órákban 

elhagyta Libanon légterét a Szlovákia által küldött mentesítő járat, fedélzetén kilenc magyar állampolgárral és egy libanoni családtaggal. 

A gép előbb Cipruson, majd nemrég Pozsonyban landolt, így most már kijelenthető, hogy valamennyien biztonságban vannak – húzta alá a magyar diplomácia vezetője.

Ezt is ajánljuk a témában

A bejegyzésből kiderült, hogy ezúttal az evakuálást a bejrúti képviseletük koordinálta, és a hazatérőket magyar konzulok várták Larnakán és Pozsonyban is egyaránt, megadva minden segítséget az állampolgároknak. A tárcavezető hozzátette, hogy ezen együttműködés nem példátlan, hiszen amikor a lehetőségek engedik, Magyarország is felajánl helyeket saját evakuációs járatain a szomszédos, valamint az európai uniós országoknak, akik rendre élnek ezen lehetőségekkel.

Szijjártó felidézte, hogy augusztus elején már hoztak ki magyarokat a térségből, „aminek köszönhetően 

azon állampolgáraink, akik el szerettek volna jönni Libanonból el tudták hagyni az országot a Honvédség gépével”

A külügyminiszter posztját azzal zárta, hogy a szombati művelet sikeres volt, de sajnos a helyzet egyre csak súlyosbodik a Közel-Keleten. Ezért hangsúlyosan arra kért minden magyar állampolgárt, hogy utazásai során lehetőleg kerülje el ezt a térséget a következő időszakban.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

 

 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2024. október 05. 15:43
Már megint toppon volt Szíjártó és csapata!
herden100
2024. október 05. 14:39
☢️ youtube.com/shorts/1pgwkvwL86w?si=AvIiy97t_8ZTPD4D
sexykitty-5000104
2024. október 05. 14:29
🍓 ️ ­É­r­­t­é­­­k­e­­­l­­­d­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­­e­­x­i­­­ ­­­p­­u­n­­­c­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!