Hasba rúgta párttársát Zugló távozó alpolgármestere, majd kilépett a DK-ből

2024. október 16. 07:41

Rendőr volt, DK-s lett, most onnan is távozott egy komoly balhé után.

2024. október 16. 07:41

Nyitókép: Varga Jennifer / 24.hu

 

A 24.hu arról ír, hogy a zuglói Demokratikus Koalíció múlt heti taggyűlésén súlyos feszültségek alakultak ki, miközben az új alpolgármesterek személyéről kellett volna dönteni. A szóváltást követően 

Horváth Zsolt korábbi alpolgármester hasba rúgta párttársát, Tóth Attila önkormányzati képviselőt. 

Ezt követően jelentette be, hogy távozik a DK-ból, ahol választókerületi elnök is volt.

A 24.hu információi szerint október 8-án zajlott le az utolsó olyan zuglói DK-s taggyűlés, amelyet Horváth Zsolt még a szervezet elnökeként hívott össze. Az ülésen megjelent a DK öt újraválasztott önkormányzati képviselője, és ott volt legalább 15 helyi párttag is. A feladat az volt, hogy Rózsa András polgármester kérésére nevezzék meg, kiket jelöl a párt alpolgármesternek.

A portál így foglalja össze az előzményeket: „A kerület új, momentumos polgármesterével a DK nevében nem Horváth Zsolt, hanem a pártközpont által kijelölt Oláh Lajos országgyűlési képviselő folytatott tárgyalásokat. A választás előtt Horváth egyébként ellentétbe került a Gyurcsány Ferenc vezette párt elöljáróival, mert ő és a helyi szervezet Rózsát támogatta, míg

 az országos vezetés – az MSZP-vel és a Párbeszéddel kötött országos megállapodás miatt – felülírta a zuglói DK-sok szándékát,

 és a későbbi vesztesnek, Horváth Csaba szocialista polgármesternek engedélyezte a DK-logó használatát. Ez azért lehetett különösen fájó Horváth Zsolt számára, mert Horváth Csaba 2022-ben bizalomvesztésre hivatkozva megvonta tőle az alpolgármesteri jogköröket.”

Úgy tudják, a DK-s tárgyaló fél – vagyis Oláh – személyének kijelölése központi téma lett a taggyűlésen, és nagyban hozzájárult Horváth lemondásához. 

A gyűlésen is felhozta, hogy átnyúltak a feje fölött, 

és a jegyzőkönyvben is rögzítették, hogy a tagság kifejezte nemtetszését az országos vezetés eljárása miatt.

A gyűlés után aztán Tóth és Horváth között robbant a feszültség.

 A volt alpolgármester a 24.hu kérdésére elismerte, hogy személyi kérdésekről vitázott Tóthtal, aki Kinisch Andrea társaságában igyekezett elhagyni a helyszínt, ő pedig felrótta nekik, hogy 

túl sok testvérvárosi utazáson vettek részt az előző ciklusban.

Horváth állítása szerint 

azt hitte, hogy a személyeskedő vita egy pontján Tóth meg akarja ütni, és ekkor hasba rúgta.

 Az eset után Tóthék rendőrségi feljelentést tettek, és orvosi látlelet is készült a rúgás nyomairól. 

Horváth, aki korábban rendőrként dolgozott, azt mondta, áll az eljárás elé. 

Keresték a másik felet is: Tóth Attila végül a pártközponton keresztül küldte meg válaszát. Azt írta: valóban igaz, hogy Horváth Zsolt kilépett a pártból, és lemondott a választókerületi elnökségről egy múlt heti taggyűlésen. Ami pedig már a taggyűlés után történt, azt a rendőrség vizsgálja, írják.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2024. október 16. 11:56
Prolik egymas közt!
mai nap
2024. október 16. 11:50
Kis magyar közélet baloldali módra.
Héja
2024. október 16. 11:46
Még jó, hogy nem lőtte le...
baronet
2024. október 16. 11:10
Európai és demokratikus módon kezelték a közéleti nézeteltérést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!