Hallgatom Orbán beszédét

2024. október 09. 11:00

Ezekkel a politikusi képességekkel, és ezekkel a kondíciókkal lehettünk volna az elmúlt másfél évtized alatt valóban nagy ország.

2024. október 09. 11:00
Orbán Viktor
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

„Hallgatom Orbán beszédét. Tehetségéhez kétség nem fér. De az is lehet, tehetsége csak a korábbi kormányzatok tükrében igazi tehetség. Amiket azok nem mertek meglépni még a kommunikációjukban sem, csak szolgaian utánozni, bólogatni meg bokacsattogtatni, Orbán meglépte, vagyis neki nem voltak olyan korlátai belül. 

Kádár óta nem volt se ennyire sikeres, se ennyire világszerte ismert politikusunk, mint Orbán Viktor. Magyarország olykor szinte középhatalmat játszik – például a Balkánon, mint legutóbb a Monarchia, korábban a Hunyadiak és az Anjouk. Ráadásul, szemben Kádárral, Orbánnak sokkal nagyobb a mozgástere, és rengeteg pénz ömlött ide, legalábbis jóval több, mint korábban.

Ezekkel a politikusi képességekkel és ezekkel a kondíciókkal lehettünk volna az elmúlt másfél évtized alatt valóban nagy ország, a szónak persze nem területi értelmében. (Ebben az értelemben Doktor miniszterelnök úr alatt se leszünk, nyugi.) Na ez a bűn.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
recipdoki
2024. október 09. 13:13
Tegyük ismét naggyá Európát ,hazánkat ! Orbán teljesítse Kövér haverja felszólítását höhöö... Hogy is volt ez a "köteles sztori"? azt ajánlom Orbánnak FideSSmaffiájának és az egyagysejtű szoponcainak : vegyenek egy kalapácsot, egy szöget és egy kötelet, menjenek le az alagsorba, és a szögre, vagy ha találtak jó gerendát, akkor arra kössék fel magukat. Ezzel nagy szolgálatot tennének, mert nélkülük könnyebben és hamarabb tudnánk megoldani a feladatainkat." höhöööö....
recipdoki
2024. október 09. 13:01
tavirozsa2 Pocsolyaseggfej Orbán által is nyilvánosság előtt elismert tény, hogy 2010-ben egy javuló trenddel vették át az országot. Ez után 1 vagy 2 évvel jött a háromszoros bóvli, a forintárfolyam és a beruházási ráta zuhanása. Gardróbból kieső csontvázakat, "időzített bombákat" nagyon kerestek, de nem találtak a kormányváltás után, Fossá lettek tömve EU-s pénzekkel, válság nélkül 14 év alatt képtelenek voltak felhúzni az életszínvonalat az adóterhek csökkentésével, helyette a megspórolt több tízezer millárdot inkább átpumpálták a NER-es zsebekbe. Évek óta lábon kihordott államcsődben élünk Az óriási hitelekkel adósítják el a következő generációkat.Most omlik a fejünkre a NER tizennégy éves propaganda hazugsága- Mindezt köszönhetjük a féktelen korrupciónak és inkompetens kormányunknak. De a politikai és NER-es gazdasági elit tagjai, na ők vitathatatlanul jól élnek.
recipdoki
2024. október 09. 12:54
Ha a "tehetség" azt jelenti, hogy Orbán totálisan gátlástalan és kurva vastag bőr van a pofáján, akkor tényleg tehetséges. Egyéb tehetségét eddig nemigen sikerült felfedeznem, hamisan énekel,Viktor Orbán (2006) "... a politikai taktikának a lényege abban áll, hogy a kormánynak soha nem az a dolga, hogy kormányozzon, nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy jó döntéseket hozzon, majd próbálja megvédeni érvekkel azokat a változásokat, amelyek megtestesülnek a döntésekben, hanem – hogy közelmúltban közzétett iratokból is idézhessek – az a dolga, hogy az ellenzéket folyamatosan támadni kell, ellenségképet kell felépíteni, veszélyt kell megfogalmazni, patás ördögöt kell a horizontra rajzolni, és utána ezt az ellenséget, ezt az ellenségképet meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal... ..."
tavirozsa2
2024. október 09. 12:28
"Ezekkel a politikusi képességekkel és ezekkel a kondíciókkal lehettünk volna az elmúlt másfél évtized alatt valóban nagy ország, a szónak persze nem területi értelmében." 2010-ben a romhalmaz eltakarításával kezdődött a kormányzás, majd 2015-ben a határainkat ostromló, majd átcsörtető százezrek, 2019-ban látható növekedés, erre jött 2020-ban a majd két éves pandémia, ami az egész világot megrengette, majd a gazdaság beindulásakor a jött a 2.vh. óta legnagyobb európai háború és az azt követő szankciók miatti gazdasági ês energia válság....és az EU bosszúja, mely a források visszatartását jelenti! A co-vid miatti helyreállítási közös hitelből egy eurót sem kaptunk!!! És akkor elkezd valaki érzelgős fejtegetésbe, hogy milyen jó is lehetett volna...🕳️🕳️🕳️ Persze a Holdon!!👎
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!