Európa legveszélyesebb részén landolt a magyar labdarúgó-válogatott...

2024. október 14. 14:30

...már ami a légszennyezettséget illeti.

2024. október 14. 14:30
null

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

A délszláv háborúnak immár évtizedek óta vége, de a nyomok, félő, még sokáig itt maradnak – írja Nemzeti Sport az esti bosnyákok elleni labdarúgó meccs kapcsán készült beharangozó cikkében. 

Útban Zenica felé is figyelmeztet a felirat: tilos az erdei utakon letérni a kijelölt, biztonságos részről, de még a bokor mögé elbújni az út mentén egy gyors pisilésre sem feltétlenül jó ötlet. A helyiek szerint a telepített aknák legfeljebb negyedét hatástalanították, még manapság is gyakori, hogy gyerekek, nők, férfiak szenvednek súlyos, sokszor halálos balesetet egyetlen rossz lépés következtében.

Mint a lap rámutat: Zenica szélén a kontinens egyik legnagyobb alapterületű vasműve üzemel, megannyi kéményből gomolyog az ég felé felhőként az égéstermék. 

A mérések szerint Európa legszennyezettebb részére érkezett vasárnap délután a magyar labdarúgó-válogatott. 

A Marco Rossi irányította együttes vasárnap Telkiben edzett, és ebéd után repült Szarajevóba, hogy körülbelül órányi buszozást követően megérkezzen Zenicába.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!