Elgáncsolták Magyarországot: a spanyolok kifúrtak minket az évszázad üzletéből, de végül nem a lengyelek lesznek a befutók

2024. október 21. 13:09

A Talgo eladásáról szóló tárgyalások elindultak, és ez magyar szempontból kedvezőtlen hír.

2024. október 21. 13:09
null

Nyitókép: OSEP LAGO / AFP

A spanyol Talgo egy baszk acélóriással kezdett tárgyalásokba a vonatgyár eladásáról. A céget eredetileg egy magyar konzorcium, a Magyar Vagon csoport nézte ki magának, de politikai okokból a spanyol kormány kifúrta őket az üzletből – írja a Világgazdaság

A folyamat célja, hogy a spanyol vonatgyártó óriás egészét vagy jelentős részét eladják a baszk acélipari vállalatnak. Hogy ez sikerül-e, az még a jövő kérdése, semmiképpen sem vehető biztosra. A Talgo igazgatótanácsa az október 18-i ülésén döntött erről, miután értékelte a Sinedor ipari csoport ajánlatát. 

Most a spanyol vonatgyártó vezetése hivatalosan is bejelentette, hogy tárgyalásokat kezdenek a baszkokkal egy esetleges felvásárlásról. 

Az igazgatótanács mindig szem előtt fogja tartani a társaság és a részvényesek érdekeit. A tárgyalási folyamat során a piacot azonnal tájékoztatjuk minden lényeges fejleményről, amelyet a hatályos szabályozások előírnak” – áll a közleményben.

Ezt is ajánljuk a témában

A Talgo eladásáról szóló tárgyalások tehát elindultak, és ez magyar szempontból kedvezőtlen hír. A vállalatot eredetileg a magyar Magyar Vagon csoport szemelte ki magának, és sokáig úgy tűnt, hogy a Talgo magyar tulajdonba kerülhet, ami minden idők legnagyobb befektetési üzlete, az „évszázad üzlete” lehetett volna. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000121
2024. október 21. 16:28
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­­é­­k­­e­l­­­d­­ ­­a­­­ ­­s­­z­­­e­x­­­i­­ ­p­­­u­n­­­c­­­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
diodoro3
2024. október 21. 16:15
A potens felvásárlónak 12%-al estek a bevételei, az EBITDA-ja 40%-al esett Járműgyártásban piacot/kapacitást/szakértelmet nem tud hozni. Esetleg beszállítóként felvásárolja a vevőjét (új stratégia?). Jelen esetben egy vak össze áll egy világtalan, hátha így együtt jobban boldogulnak a piacon.
stormy
2024. október 21. 16:14
"spanyol kormány kifúrta őket az üzletből" perelni!
aaabbbccc
2024. október 21. 15:55
eu-ban az acelgyartasnak kb vege van egy acelgyartassal foglalkozo ceg altalaban nem felvasarol cegeket hanem a becsukast szervezi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!