Egykori szabadságharcos: Sokan adták életüket a hazáért, a szabadságunkért (VIDEÓ)

2024. október 23. 11:17

Szívhez szóló videóban idézte fel az 1956-os forradalom történéseit Fücsök Mihály unokájának.

2024. október 23. 11:17

Nyitókép: Képernyőfotó

Megható videót osztott meg Facebook-oldalán Magyarország Kormánya október 23-a alkalmából. A rövid felvételen egy '56-os hős emlékezett vissza a forradalomra.

Fücsök Mihály unokájával tért vissza a fővárosba, hogy elmesélje neki, hogyan harcoltak 68 évvel ezelőtt a szabadságért. Sétájuk a Corvin közben kezdődött a pesti srác szobránál. Itt az egykori szabadságharcos elmondta a kisfiúnak, hogy mikor fiatal volt, 

akkor még a szabadságért harcolnunk kellett”.

Fücsök felidézte, hogy harcolt a Corvin közben, és ott volt a pártszékház ostrománál is. Ennél a pontnál a kisfiú megkérdezte nagypapáját, hogy félt-e, erre az idős férfi a könnyeit törölgetve azt felelte, „nem volt könnyű, sokan adták életüket a hazáért, a szabadságunkért”.

Majd azzal folytatta visszaemlékezését, hogy aznap sokan váltak hőssé, rájuk emlékezünk október 23-án mindannyian. Végül egy-egy gyertyát helyeztek el mind a szobor talpazatán, mind a Nemzeti Múzeum lépcsőjén.

A videót alább tekintheti meg:

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000122
2024. október 23. 12:49
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­­é­k­­e­l­d­­ ­­a­ ­s­z­e­­x­­­i­ ­­p­u­n­c­­­i­­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
wwoman-2
2024. október 23. 12:45
Szégyen, amiket ide kommentelsz, birozs. Legalább azt tisztelnéd, aki akkor ott volt, és tett is valamit. Sötét baromság idekeverni a napi politikát!
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 23. 11:49
„Pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát.” - Orbán Balázs -
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 23. 11:48
“Nem csak az a hős, aki a ruszki tankra kardot ránt, hanem az is, aki még az első fegyver eldördülte előtt elkerül egy elkerülhető vesztes háborút.” - Kohán Mátyás, Mandiner -
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!