Csak a szervízdíj mértékén lepődött meg a szakma a turisztikai akcióterv kapcsán

2024. október 16. 17:36

Flesch Tamás üdvözölte, hogy a készpénzmentes borravaló a felszolgálók zsebébe kerülhet.

2024. október 16. 17:36

Nyitókép: Jön a készpénzmentes borravaló. Fotó: Pixabay.

Turisztikai akciótervet jelentett be a kormány, amely alapján szigorodnak a rövid távú lakáskiadás szabályai Budapesten, jön a készpénzmentes borravaló és többek között az éttermi szervízdíjat is maximalizálná a kormány. Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke reagált a tervezett változtatásokra az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Mint elmondta, 

Ezt is ajánljuk a témában

Itt a 16 pontos turisztikai akcióterv, ami nem csak a borravalóról szól

Maximálják a szervizdíjat, így az elegánsabb, ilyen külön díjat felszámoló éttermekben is újraéledhet a borravaló intézménye. A Nemzetbiztonsági Minisztérium minapi bejelentésének ez csak az egyik eleme. Mutatjuk a turizmust, a rendezvényeket és a vendéglátóhelyeket érintő új NGM-es javaslatcsomag lényegét.

az éttermi szervízdíj 12 százalékos maximalizálásával nem számoltak, hiszen sok helyen eddig a 15 százalékos szervízdíj volt az elfogadott. 

Azt viszont üdvözölte, hogy a tervezet szerint, ha valaki bankkártyával fizet, a megjelölt borravaló a felszolgálóhoz kerülhet. Flesch Tamás a szállodák képviselőjeként előremutatónak tartja, hogy a kormány a rövid távú lakáskiadás (AirBNB) feltételein szigorít. Mint mondta, mivel Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter mellett immár turisztikai tanácsadó testület is dolgozik, az akcióterv mindenképpen a turisztikai ágazat érdekeit szolgálja. 

Ezt is ajánljuk a témában

A teljes beszélgetést itt nézheti meg:

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyivadász
2024. október 16. 19:54
A szervízdíj mértékét ideje lenne 0%-ban maximálni. Mindenki olyan árat szabjon az árujáért, szolgáltatásáért, amiben benne van a költsége és tisztes haszna is. Ne alattomoskodjon senki, hogy ennyi a meghirdetett ár (plusz kisbetűvel szervízdíj, étteremfenntartási díj, beszerzési illeték, stb.)
sexykitty-5000115
2024. október 16. 19:50
🍓 ️ ­­É­­r­t­­­é­k­­­e­­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­s­z­­e­­­x­­i­ ­­­p­­u­n­­c­i­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Üresfejű hibrid
2024. október 16. 18:13
A boltokban meg fizessünk kasszadíjat?
esvany-0
2024. október 16. 18:04
A borravalózást ideje volna már megszüntetni! Méltatlan a XXI. századhoz. S akkor mi a szervízdíj, ha még külön borravaló is kellene?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!