Cáfolja a rendőrség, hogy pénzbírságot kap az, aki közterületen összegyűjtött palackokat vált vissza

2024. október 16. 13:06

Szó sincs 65 ezer forintos bírságról és rendőrségi eljárásról.

2024. október 16. 13:06

Nyitókép: A közterületen talált palackok visszaváltása nem ütközik jogszabályba a rendőrség szerint. Fotó: Facebook/Mohu.

Elterjedt, hogy azok, akik a közterületen összegyűjtött 50 forintos palackokat váltják be, akár rendőrségi bírságra is számíthatnak. A Divány írt arról, hogy 

a közterületen talált palackok összeszedése és leadása jogszabályt sért és eljárás indulhat azok ellen, akik ilyet tesznek. 

A lap szerint az intézkedő rendőr 6500-tól 65 ezer forintig bírságolhat. Nos, megérkezett a rendőrség közleménye az üggyel kapcsolatban. 

A rendőrség tisztázta a palackhelyzetet. Fotó: MTI/Donka Ferenc

Mint írják, azok, akik a közterületen talált palackokat összegyűjtik és visszaváltják, nem számíthatnak retorzióra, sőt, köszönetet érdemelnek ezért a tevékenységért. Nekik nem kell rendőrségi eljárástól tartaniuk, akik azonban 

a palackokat „nem a társadalmi együttélés szabályai szerint” gyűjtik, azoknak igen.

 „Aki kiborítja a kuka tartalmát, megrongálja a tárolót, a lakóközösséget zavarva, hangoskodva, megbotránkoztató módon viselkedik. A rendőrségnek ugyanis nem az a célja, hogy a békés, másoknak kárt nem okozó állampolgárokat zaklassa: az ő tevékenységüket nem minősíti társadalomra veszélyesnek” – áll a visszaváltással kapcsolatos közleményben. 

Ezt is ajánljuk a témában

  

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 16. 14:31
A randalírozást idáig is büntették. Itt konkrétan arról volt szó, hogy senki ne szedje ki a palackokat a kukából. Vagy majd a rendőrség mérlegeli, hogy ha valaki Tom Ford szmokingban és Vivaldit játszó vonósnégyes kísérettel kukázik, az jó kukázó, aki meg koszosan, büdösen, az büntetendő? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
kir2vik
2024. október 16. 14:20
Dívány - Indexes szemét. Az összes moslékos ismerősöm ezen csámcsogott.
Reszelő Aladár
2024. október 16. 13:46
Fogalmazzunk úgy, hogy nem azért jár a bünti mert valaki kiszedi, hanem azért ha kiborítja és otthagyja. A kukák borogatása talán semelyik jogállamban nem szabályos.
blanconegro
2024. október 16. 13:26
Korrekt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!