Búcsú a kókuszgolyótól? – Újabb kedvenc tűnik el a boltok polcairól

2024. október 11. 12:42

A termék gyártása 117 év után szűnik meg.

2024. október 11. 12:42

Fotó: Kisalföld.hu

Üzleti döntés áldozatává vált a magyar háziasszonyok körében kedvelt Győri Otthon háztartási keksz. A termék 117 év gyártás után szűnt meg – közölte a Magyar Nemzet

A lap idézte az Index összeállítását is. A portál megkereste a Termékkritikus nevű fogyasztóvédelmi tiktoker-bloggert, aki azt mondta, hogy a közkedvelt háztartási keksz közel 120 évig volt  a magyar konyhák nélkülözhetetlen alapanyaga. 

„Nem csupán a magyar háziasszonyok veszítettek a Győri háztartási keksz eltűnésével, hanem mindenki, aki valaha is használta, szerette ezt a klasszikus terméket. A nézőim közül sokan panaszkodnak a helyettesítő termékekre, mondván, hogy azok túlságosan kemények, és az idősebbek számára különösen nehézkessé teszik a fogyasztásukat”

– hangsúlyozta a tiktoker, aki azt is nehezményezte, hogy

egyik pillanatról a másikra eltűnhetnek a boltok polcairól a hasonló jelentőségű és nagy múltú termékek.

 

A Termékkritikus ezután kijeletentte, „egy biztos, hogy a legnagyobb vesztesek mi magyarok vagyunk, mivel a magyar gasztronómiai örökség egy része ismét a süllyesztőbe került”.

A Magyar Nemzet cikkében ismertette, hogy miután az amerikai Mondelez multinacionális édességipari óriáscég megvásárolta a Győri Keksz Kft.-t, első lépésként átvitte Győrből a kekszgyártást a székesfehérvári üzemegységébe. A Pilóta keksszel együtt az Otthon háztartási keksz is itt készült.

Azonban a múlt héten a Mondelez közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztattak, hogy a háztartási keksz gyártását a Mondelez 2024 első negyedévében megszüntette, és nem is tervezi a gyártás újraindítását.

Több mint hetven év után mondtunk búcsút a kis Sport szeletnek is

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, ugyanez a gyártó a nyár folyamán a mindenki által ismert klasszikus, diszkoszvetős, ezüstfóliás kis Sport szelet gyártását is leállította. Döntésüket azzal indokolták, hogy fenntarthatatlannak tartották a csomagolását.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000108
2024. október 11. 15:09
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­é­­k­e­l­d­­­ ­­­a­ ­­­s­z­­­e­­­x­­i­ ­­p­­­u­n­c­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Kanmacska
2024. október 11. 15:04
A rendszerváltás egyik következménye az élelmiszeriparunk külföldiek kezére adása volt. Vagy inkább feltételt kellett volna írnom?
csombor-4
2024. október 11. 15:01
Százával tűnnek el, vagy nevüket megtartva silányulnak el régi, bevált, közkedvelt magyar élelmiszer termékek. Mint a konyakos meggy. Az Albert keksz. a löncshús a Luncheon Meat. A debreceni, ami eredettvédett - egy ócska virslivé avanzsált. Hol van a Csabai vastagkolbász? De kuriózum lett a sós kifloi, vajas kifli kommunista ármány, nem fér össze a demokráciával.Az édességfronton különösen nagyon aratott a kaszás!
contractor-2
2024. október 11. 14:55
Ha ugyanazon gépsoron, ugyanazon emberekkel 5x nagyobb értékű terméket tudok előállítani, amelynek piaca is van, akkor vajon melyik terméket fogom gyártani a kapitalizmusban? Ne próbáljuk már ezt a gazdasági nacionalizmus irányába elvinni. Aki nem így csinál az tönkremegy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!