Brüsszel meghajolt Magyarország akarata előtt: Szijjártó ismertette a nagy tervet

2024. október 15. 16:30

A külügyminiszter azt is elmondta, hogy a magyar elnökség egyik fontos céljáról van szó.

2024. október 15. 16:30

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Történelmi jelentőségű, hogy az Európai Unió megnyitotta az uniós csatlakozási tárgyalások első fejezetcsoportját Albániával annak érdekében, hogy az ország a lehető leghamarabb az Európai Unió tagja lehessen – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Luxembourgban kedden. Az Európai Unió és Albánia közötti második kormányközi konferenciát követően

Szijjártó Péter kiemelte, a magyar elnökség napirendjén kiemelten szerepel az uniós bővítés felgyorsítása a Nyugat-Balkán országaival.

Mivel az Európai Unió veszít versenyképességéből, súlyából a globális politika és a világgazdaság terén, frissességre, új energiákra, új lendületre van szüksége, amelyet közvetlen szomszédjai, a nyugat-balkáni térség országai biztosíthatnak – emelte ki a miniszter.

„Sürgős lépéseket kell tennünk a bővítési politika hitelességének megőrzése érdekében” – fogalmazott Szijjártó Péter, majd hozzátette: „fel kell gyorsítanunk a bővítési eljárásokat”.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. október 15. 18:22
Ez csak a tárgyalások megkezdése. Az viszont agyrém, hogy vannak országok, akiket 10 éve hitegetnek miközben Ukrajnát fel akarják venni az EU-ba bár gyakorlatilag egyetlen csatlakozási feltételnek sem felelnek meg, sőt azoktól fényévnyi távolságra vegetálnak.
2024. október 15. 17:59 Szerkesztve
Mi ehhez képest Ukrajna?! Érdemei alapján már beszavazták volna őket az EU-ba!
Chekke-Faint
2024. október 15. 17:52
Vannak fenntartásaim. Többek között a puskaporos hordó.
sexykitty-5000113
2024. október 15. 17:42
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­k­e­­­l­­­d­­­ ­a­ ­­s­­z­­e­x­­­i­ ­­­p­­­u­n­­­c­­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!