„Bárcsak nekünk lenne egy Orbánunk” – lemosták a prolihergelő írás szerzőjét a pályáról

2024. október 03. 10:10

Szelényi Zsuzsanna telenyilatkozza a nagy európai lapokat.

2024. október 03. 10:10
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

„Az újabban »külpolitikai szakértőt« is alakító Szelényi Zsuzsanna minap a Die Welt hasábjain mondta meg a frankót Magyarországról. Csak a szokásos liberális arrogancia, Orbánnak annyi stb. Mi persze nem lepődünk meg, Németországban viszont nem mindenki tudja, hogy Zsuzsanna asszony mint a CEU Demokrácia Intézetének igazgatója (Soros Gyuri bácsi fizetett alkalmazottja) csöppet talán elfogult a témában. Az Orbán megmutatta, hogyan lehet a demokráciát belülről lerombolni című írás kommentelői mindenesetre lemosták a szerzőt a pályáról.

A demagóg, prolihergelő írásból nem idéznék – a német olvasóktól inkább: 

Orbán védi a népét. Bárcsak nekünk lenne egy Orbánunk.

 »Orbán a hazájáért dolgozik.« 

»Orbán eltörölte a szabad választásokat? Cenzúrázza a sajtót? Betiltja az ellenzéki pártokat? Bebörtönzi a kritikusait? Megrendelésére ítélnek a bíróságok? Na, ugye! Akkor miért nincs Magyarországon demokrácia?«

Szelényi egyébként telenyilatkozza a nagy európai lapokat. A Tagesspiegelben például nemes egyszerűséggel azt állítja, hogy a magyar miniszterelnök egy politikai kaméleon, a Newsweek hasábjain pedig arról értekezett, hogy a hatalom a saját üzletembereit próbálja helyzetbe hozni a stratégiai ágazatokban.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
billysparks
2024. október 03. 13:13
Bárcsak nekünk lenne egy Orbánunk Cseh ismerőseim állandóan ezt sóhajtozzák.
nyúlgerinc
2024. október 03. 12:43
Igazolhatom a szerzőt. Horvátországi nyaralásunk alatt- nem kis meglepetésünkre - amikor a plázson meghallották, hogy magyarok vagyunk odasereglettek nem eccer hozzánk és - tekintve, hogy jól beszéljük a német nyelvet - Orbánt dicsérve kérték a véleményünket az Uniós politikáról. Óvatosan kezdték, s amikor kihallatszott a válaszaink tartalmából, hogy Orbán választói vagyunk, egymással versengve dicsérték a miniszterelnökünket. És a magyar álláspontot az ukrajnai háborút illetően... Már kényelmetlen volt, amikor még sörözni is hívtak minket, de visszautasítottuk a meghívásokat, tekintve, hogy sofőrök voltunk a párommal együtt..... Így telt az egy hónap, a horvátországi nyaralásunk 1 hónapja...
dryanwolf
2024. október 03. 11:59
„Bárcsak nekünk lenne egy Orbánunk” Hatvanpuszta über alles! (Mi persze nem lepődünk meg)
kuzmics
2024. október 03. 11:22
Szelényi Zsuzsanna - a tipikus nemzetközi ingyenélő
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!