Állati kalamajka: hiába váltott kutyajegyet a kecskéjének, a kalauz leszállította a vonatról

2024. október 24. 16:39

Hűvösvölgyből Solymárra már egyszerűbb volt az út.

2024. október 24. 16:39

Nyitókép: sonline.hu

Bejárta a közösségi médiát az a történet, hogy kecskegidájával leparancsolták a vonatról Zádori Sára Annát. Az esetről a sonline.hu is beszámolt. A gazda a lapnak azt nyilatkozta, hogy egy kedves fiatalembertől vette meg a hosszúszőrű, fekete kiskecskét egy Keszthely melletti településen. 

Ezután felszállak a vonatra, mégpedig úgy, hogy kutyajegyet vett a négylábúnak. 

Kis motorvonat volt, amivel az utazásukat kezdték, Zádori Sára Anna elmondása szerint tizenöten ha ültek rajta. Mindenki nagyon kedvesen fogadta az állatot, akadt olyan is, aki még sose látott korábban kecskét. 

Azonban a kalauz nem bizonyult ilyen kedvesnek, megkérte a nőt, hogy hagyja el a kecskével együtt a vonatot. Zádori hiába hivatkozott a menetjegyre, érve semmit sem használt, a következő állomáson le kellett szállniuk. A következő vonatra már fel sem szállhattak, így az éjszakát egy helyi családnál töltötték.

A villamoson és a buszon már nem volt gond a felengedéssel

Másnap egy közösségi fuvarszervező segítségével, egy kamionos vitte tovább Sáráékat Budapestig, ahonnan Solymárra kellett hazajutnia. Mint az a Solymáriak közössége nevű Facebook-csoportból kiderült, 

a Hűvösvölgybe tartó villamoson már nem volt gond a jószág utaztatásával, mivel a vezetőnek nagyon tetszett a kecske,

 és Sára beszámolója szerint a Hűvösvölgyből Solymárra közlekedő 264-es busz sofőrje is gond nélkül felengedte a gidát a középső ajtón.

„Évek óta tartok kecskéket otthon, de mindig is vágyam volt egy hosszú szőrű fekete példány. Azért döntöttem az út mellett, mert ha szállítást kérek, az közel hatvanezer forint lett volna. 

Arra nem számítottam, hogy ilyen kalamajkába keveredünk”

 – tette hozzá a kecske újdonsült gazdája.

Az állatnak egyelőre még nincs neve. Egy barátja a Samu nevet javasolta, de ő mégis hajlik arra, hogy arról a motorvonatról nevezi majd el, amelyik nem vitte el. 

Az eset kapcsán a Sonline megkérdezte a MÁV-ot is. Cikkünk írásáig (16 óra 28 perc) azonban a térségi hírportál még nem kapott választ.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. október 24. 19:02
Azt kellett volna mondania, hogy ez a haverom, libsi, kecske identitással.
5m007h 0p3ra70r
2024. október 24. 17:56 Szerkesztve
>>Akitlosz 2024. október 24. 17:44 5m007h 0p3ra70r 2024. október 24. 17:30 Igazad van a BVmot tényleg sokkal szebb név! BVmot gyere ide szépen, kész a vacsora!<< Ahogyan a tulaj azt a riportban el is mondta: Samu. Nem elég, hogy a vasúthoz sem értesz, de még a szövegértés sem megy. Ne égesd magad tovább morzsika..hööhö..
5m007h 0p3ra70r
2024. október 24. 17:54
www.mavcsoport.hu/sites/default/files/upload/page/mav-start_szusz-24-03-01.pdf 9.5. Élő állatok szállítása 9.5.1. A kézipoggyászra vonatkozó általános szabályok megtartásával az utas zárt szállítóeszközben (pl.: kosár, ketrec, láda) élő állatot is bevihet a vasúti kocsiba – 1. és 2. kocsiosztályon is –, feltéve, ha az biztosítja, hogy az állat abból az utazás során nem szabadulhat ki és alkalmas arra, hogy az utasokat, az utasok ruházatát és kézipoggyászát, valamint a vasúti berendezéseket megóvja. Tehát vihette volna, ha a kisállat egy szállítóeszközben van, ami poggyászméretű, vagy pl. nem nagyobb egy kerékpárnál. Egy nigériai vagy kameruni törpekecske pl. max. 25Kg és legnagyobb magassága 40-60cm között van kifejletten. Egy alapos tervezéssel megoldható lett volna a szabályos utaztatása a kisállatnak. A MÁV nem hibázott, az utas nem volt felkészült.
sexykitty-5000124
2024. október 24. 17:50
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­­­k­­­e­­l­­d­ ­­­a­­ ­s­z­­­e­­­x­­i­ ­­­p­u­­n­­­c­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!