Alapjogokért Központ: Annak ellenére, hogy az antiszemitizmus egy új hulláma érte el a Nyugatot, Magyarország a béke szigete maradhatott

2024. október 01. 20:57

Yair Netanjahu a konferencián elmondta: Izrael Európát is védi a muszlim bevándorlóktól.

2024. október 01. 20:57

Nyitókép: Yair Netanjahu az Alapjogokért Központ konferenciáján 

Az Alapjogokért Központ által szervezett II. International Pro Israel Summit konferencia résztvevői a tavalyi, első összejövetelt követően ismét megerősítették határozott kiállásukat és szimpátiájukat Izrael állam mellett. A konferencia előadói, amelyek a világ minden tájáról érkeztek, egyetértettek abban: 

a konfliktusok közepette mindig szem előtt kell tartani a békéhez vezető utat.

A konferencia nyitóbeszédében Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az a harc, amelyet Izrael a terrorral szemben folytat, lényegében ugyanaz a harc, amelyet mi, magyarok a határvédelemért és a migráció ellen vívunk. A főigazgató emellett hangsúlyozta: „a történelem viharos vizein Izrael és Magyarország államhajói ugyanazt a biztonságos kikötőt keresik, vagyis a szuverenitást és az igazságos békét.

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter a magyar kormány képviseletében biztosított arról, hogy Magyarország Izrael állam fontos stratégiai partnere, és hazánk a közel-keleti stabilitás egyik legfontosabb szereplőjeként tekint Izaelre. Felhívta a figyelmet arra is, hogy most 

Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, amelynek egyik fő prioritása az antiszemitizmus elleni küzdelem.

A konferencián felszólt Miri Regev, Izrael közlekedési és közlekedésbiztonsági minisztere is, aki köszönetet mondott a magyar kormánynak a zsidóság és Izrael melletti kiállásért, a szabad vallásgyakorlásért és a szabad tanulás lehetőségéért. Hangsúlyozta, Izrael azt szeretné, ha Isten segítségével mindannyian békében élnénk a világon.

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerint Izrael ellenségei, a globalista baloldal és a terroristák azért gyűlölik Izraelt, mert félnek Izrael példájától, a nemzeti túlélés példájától, amely a hit és a hagyomány erős pillérein nyugszik. Elmondta, ezért dühösek Magyarországra is, mert mi, magyarok is őrizzük nemzeti függetlenségünket és szuverenitásunkat.

Online kapcsolódott be a konferenciára Yair Netanjahu, Benjamin Netanjahu fia, aki kifejezte véleményét azzal kapcsolatban, hogy a háború, amelyet Izrael folytat, nem más, mint a szabad világ háborúja, és aláhúzta, hogy Izrael Európát is védi a muszlim bevándorlóktól. Véleménye szerint 

Magyarország és Izrael kapcsolata soha nem volt még ilyen jó, ez pedig azért van, mert Orbán Viktor miniszterelnöknek nagyon erős erkölcsi iránytűje van arra, hogy mi a jó, és mi a rossz.

A konferenciát Sztáray Péter, biztonságpolitikáért felelős államtitkár zárta, aki kiemelte, hogy Izrael és Magyarország kapcsolata erős, és megerősítette, hogy hazánk a magyar uniós elnökséget is arra fogja felhasználni, hogy a zsidó életet támogassa.

Az Alapjogokért Központ közleménye szerint „a konferencia üzenete egyértelmű volt: annak ellenére, hogy az antiszemitizmus egy új hulláma érte el a Nyugatot, Magyarország a béke szigete maradhatott, a cél pedig, hogy ezt a békét a kontinens minél több országára ki lehessen terjeszteni. Mi nem maradunk csendben, kiállunk Izrael, az áldozatok és családjaik mellett.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Izraelnek üzent a magyar miniszter

Az Alapjogokért Központ által szervezett rendezvényen a miniszter kiemelte, Magyarország számára Izrael biztonsága regionális és globális biztonsági kérdés.

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KötőDániell
2024. október 01. 22:33
Hú. Ezt a szöveget mintha már olvastam volna. Odaadták neki Zselé szövegét, csak az oroszok kikerültek belőle, helyette muszlimokat raktak. Dicséretes dicséretes. Csak van egy kis bibi, sőt kettő is, kis Bibi. A muszlimok sajnos már itt vannak Európában, és sajnos a fő szövetségeseteknek köszönhetően. Addig kavarták ott a szart. Most meg fog jönni egy új hullám. Újra. Gratulálok.
Forgalmazó
2024. október 01. 22:03 Szerkesztve
Ne túlozzunk! Nemcsak a komment szekció, de az országunk jelentős része antiszemita erősen zsidógyűlölő manipulálható örjöngő kötöszködő pártoktól független elégedetlen emberekből áll!
steinamanger-2
2024. október 01. 21:28
Kikérem magamnak hogy nálunk lenne antiszemitizmus, mi MINDENKIT GYŰLÖLÜNK!!!!!! (na jó, a ruszkakit, beloruszokat, a komcsikakínát, a még kommunistább Észak-Koreai államot és a BRICSeszeseket ma nem annyira. Persze jövő héten lehet hogy fordítva lesz, majd Viktor megmondja.
sexykitty-5000101
2024. október 01. 21:13
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­­k­­­e­­l­­­d­­ ­­a­­ ­s­­z­e­­­x­i­ ­­p­­u­n­­­c­­i­­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!