A pokolba vezető út baloldali „jóemberkedéssel” van kikövezve

2024. október 21. 12:52

Talán pontosíthatnánk is: a legtöbb esetben nem őszinte jószándékkal.

2024. október 21. 12:52
Dezse Balázs
Dezse Balázs
Pesti Srácok

Nyitókép korábbi felvétel. Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP

„Az viszont soha nem értettem, hogy miért csodálkoznak a klímaaktivisták, amikor a csúcsforglom közepén kiülnek az úttestre, és azt várják, hogy az általuk előidézett dugók közepette majd csökkenni fog a légszennyezés, de helyette egy apuka, aki épp miatta nem ér oda a kisfiáért a suliba, pofán veri. Mármint azt nem értem, hogy ebben az esetben volt-e a klímaaktivista részéről őszinte jószándék, vagy csak unatkozott és/vagy pár perc népszerűségre akart szert tenni.

A fentiek alapján talán már az olvasó is látja és érti az ősi mondást: »A pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve«. És talán pontosíthatnánk is: a legtöbb esetben nem őszinte jószándékkal.

Mert tényleg jól hangzik, de soha nem szabad elhinni, hogy megmentjük a fiatalok jövőjét azzal, hogy nem büntetjük meg őket, ha kábítószert fogyasztanak. Ahogy azt sem, hogy kevesebb lett a bűnözés, ha meghoztak egy törvényt, hogy 1000 dollárig nem büntetendő a lopás. De nem szabad hinni azoknak sem, akik szabadságot, egyenlőséget és testvériséget hirdetnek, miközben lefejezik azokat, akik nem értenek egyet velük.

És mindig érdemes gyanakodni, ha valaki azt mondja, hogy »csak egy kis szuverenitást kellene feladnunk«, meg hogy kirúgatna olyan újságírókat, akikkel nem ért egyet, vagy ha valaki olyanokkal magyargyűlölőkkel szövetkezik a »jó« úgy érdekében, akik eddig csak ártottak nekünk.

Sőt, ha a piros bogyó mérgező volt, és megölte a haveromat, nem érdemes esélyt adni a következő piros bogyónak. Akkor sem, ha a piros bogyó szomorú lesz, és nem fog minket jóembernek tartani ezek után.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000121
2024. október 21. 16:28
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­­k­e­­­l­­d­ ­­­a­ ­s­­­z­­e­x­­­i­ ­­­p­­­u­­n­­c­­­i­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Lajoss
2024. október 21. 15:55
Prosti srácok…ugyammá…🙉
Anomander
2024. október 21. 15:42
AROON 2024. október 21. 12:56 • Szerkesztve A libsik szerint az a bizonyos " nagyon pici szuverenitás ", maga az országunk jövője! Ők dalolva lemondanak mindenről, a lényeg hogy dőljön a lé! 1 válasz elrejtése AnomanderAROON 2024. október 21. 15:41 Nincs itt szuverenitás, amióta az oroszok húzzák Vityának a talpalávalót. 2009 óta egyértelműen orosz érdekeket szolgál a hazájának ártva. Vajon mit őrizgethet róla Putyin és a KGB irattára? Durva lehet, ha fél tőle, mert már amúgy sok mindent elvisel.
Anomander
2024. október 21. 15:39
Magyargyűlölők nincsenek, Orbánt és bandáját sokan utálják, de nem kellene ezt a tolvaj zsicit egy kalap alá venni sok becsületes honfitársunkkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!