A kormány meghirdette a Demján Sándor-programot, amely a kkv-kat erősíti meg

2024. október 16. 17:16

Tőkefinanszírozási programot hirdetnek meg, amely segíti a fejlesztéseket és elindítanak egy beruházásélénkítő programot is.

2024. október 16. 17:16
Diósd, 2024. március 7. Egy mérnök állítja be a gépet a 3D-s szkenneléshez a Smartman Fesztivál (Smart Manufacturing Festival) egyik részt vevő üzeme, a Hepenix Kft. diósdi telephelyén tartott sajtótájékoztató után 2024. március 7-én.

Nyitóképünk illusztráció: MTI/Purger Tamás

A mai kormányszóvivői tájékoztatón Gulyás Gergely miniszter ismertette, hogy a kormány miként kívánja megerősíteni a kis- és középvállalkozásokat. A Demján Sándor-program keretében tőkefinanszírozási programot hirdetnek meg, amely segíti a fejlesztéseiket, emellett elindítanak egy beruházásélénkítő programot is, forrásokkal segítik a digitalizációt.

Ezt is ajánljuk a témában

Továbbá a Széchenyi programban 3,5 százalékra csökkentik a kkv-k által igényelhető bizonyos hitelek kamatait,

és újraindítják az Eximbank exportösztönző hitelprogramját. Kifektetési programot is indítanak az Eximbankon és a Nemzeti Tőkeholdingon keresztül.

A terv része az is, hogy felgyorsítják a kkv-knak járó EU-s források kifizetését, valamint csökkentik a kkv-k adminisztrációs terheit, ennek keretében növelik a kötelező könyvvizsgálás értékhatárát, hogy a kisebbek mentesüljenek ez alól.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dzso bacsi
2024. október 16. 18:38 Szerkesztve
Magyar kkv-k "kedvezményes" hitelt kapnak, az idetelepülő kína aksigyárak meg munkahelyenként 60 millió forintos vissza nem térítendő támogatásokat. Adófizetői pénzből kapják meg a kiépített infrastruktúrát, meg ők írhatják a rájuk vonatkozó törvényeket. De az is teljesen biztos, hogy bármelyik másik eu-s tagállamban a kkv-k 3,5% alatt tudnak hitelt kapni.
sentimental
2024. október 16. 17:41 Szerkesztve
Ahhoz hogy felvegyen szaros 1 millió forintot, kell vagy 10 millió forint fedezet, 58 kezes,állami garancia, NAV maffiacsorda, tehát gyakorlatilag vicc...
sentimental
2024. október 16. 17:40 Szerkesztve
A magyar kkv-nek egy forintja sincs, hol élnek ezek?
sentimental
2024. október 16. 17:39 Szerkesztve
Ne hitelt adjanak, hanem állami támogatást, mint a Mészaros Lőrincnek ,Kristin robinak,stb! Mire fel venne fel hitelt? A magyar kkv-nek egy forintja sincs...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!