A korábban zsidókat listázni akaró politikus szerint a Jobbik újra szélsőjobboldali lett

2024. október 16. 18:27

Nemcsak elhagyja egykori pártját, de vissza is vonul a politikától az, aki egykor még nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte az izraeli állampolgárokat.

2024. október 16. 18:27

Nyitókép: Jobbik-Konzervatívok

A Magyar Nemzet cikke szerint Gyöngyösi Márton, a Jobbik korábbi elnöke nemcsak kilépett a pártból, de vissza is vonult. Döntését azzal indokolta, hogy szerinte a Jobbik a néppárti irányvonalat dobta azért, hogy újra a szélsőjobboldali útra térjen.

Gyöngyösi közösségi oldalán jelent meg az üzenet, miszerint „Búcsúzom. A párttól és belátható időre a magyar belpolitikától és közélettől egyaránt”. Emellett az egykori jobbikos hosszú elmélkedésben taglalta azt is, hogy szerinte nagyon nagy veszélyt jelent az, hogy a párt az új elnökséggel, a néppárti és konzervatív politika útjáról letérve, minden téren a „régi” Jobbik irányvonalát követi.

Ne felejtsük azonban, hogy Gyöngyösi volt az a politikus, aki régebben listázni szerette volna a zsidó származású képviselőket, sőt nemzetbiztonsági kockázatnak tartotta az izraeli állampolgárokat.

Ezt is ajánljuk a témában

A Jobbik képviselője, Brenner Koloman szerint azonban a Jobbik konzervatív párt, nem szélsőséges, emellett elutasítja Gyöngyösi vádjait. A Magyar Nemzetnek nyilatkozva a politikus kijelentette, hogy a párt egyáltalán nem szélsőséges, mindössze a konzervatív irányvonalat képviseli, majd a Magyar Nemzet kérdésére, hogy milyen jövőt lát a párt előtt, csak annyit felelt, hogy „Szebb jövőt!” Ezzel együtt a Jobbik arról tett nyilatkozatot, hogy a választásokon csak azoknak az állampolgároknak szabadna részt venni, akik legalább általános iskolai végzettséggel rendelkeznek.

Gyöngyösi Márton és Brenner Koloman egymásnak üzenget a Magyar Nemzet videója szerint:

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. október 16. 20:37
0%.
machet
2024. október 16. 20:34
Egyik nagyobb tehetség mint a másik.
Dorset Naga
2024. október 16. 20:25
Végük van, alkalmatlan balfaszok gyülekezete ez a maradék. Végül is, a helyükre kerülnek.
sexykitty-5000115
2024. október 16. 20:17
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­é­k­­­e­­l­­­d­­­ ­a­­­ ­s­z­­e­­x­i­ ­p­­­u­n­­c­­­i­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!