Vírus fenyegeti Magyarországot: az ország minden része veszélyeztetett a Nébih szerint

2024. szeptember 30. 19:00

A vírus terjedéséről és a legfontosabb tudnivalókról a Nébih honlapjának madárinfluenza-oldala tájékoztat.

2024. szeptember 30. 19:00
Employees are working on epidemic prevention for chickens at a livestock company in Zhangjiakou, Hebei Province, China, on April 9, 2024.

A nyitókép illusztráció. Fotó: CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A madárinfluenza-vírus egyik altípusát mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Hajdú-Bihar és Fejér vármegyében elhullott vadmadarakból – közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.

Annak érdekében, hogy a vírus ne terjedjen át baromfira, minimálisra kell csökkenteni a találkozási lehetőségeiket – hangsúlyozták.

Hozzátették, hogy az ország minden része veszélyeztetett, mert a vadmadarak bárhová elvihetik a fertőzést.

A közlemény szerint a járványvédelmi minimumfeltételekről szóló főállatorvosi határozat továbbra is érvényben van, annak betartása minden baromfitartó számára kötelező.

Ennek értelmében a baromfikat zárt helyen kell etetni és itatni, a takarmányt és az állatok almozására használt anyagokat is zárt helyen kell tárolni

– írták.

A vírus terjedéséről és a legfontosabb tudnivalókról a Nébih honlapjának madárinfluenza-oldala tájékoztat.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ehun
2024. szeptember 30. 21:18
bullshit, madárinfluenza mindig volt, csak nem csináltak neki felhajtást...emberre nem veszélyes, de a laborban már dolgoznak rajta billiék...
zsolti123
2024. szeptember 30. 21:07
"a madárvirus embert nem fertőz," Az amerikai elnökválasztásba is beleszólhat a gyorsan terjedő, rettegett vírus mandiner.hu/kulfold/2024/09/az-amerikai-elnokvalasztasba-is-beleszolhat-a-gyorsan-terjedo-rettegett-virus Hozzászólás: "1. a rettegtethetők rettegnek, ezért vannak, lételemük. 2. az ilyen mindig gyorsan terjed, különben nem lehetne rettegni tőle. 3. az elnökválasztás miatt találták ki (a hirt, mert a madárvirus embert nem fertőz, olyan virus meg még nincs, csak ótás van ellene). 4. ugyan nem tudjuk, hogy micsoda, de oltás már van. 5. bűnbakok az állatok, mert cél a kiirtásuk. Igy lehet a barom néppel kukacokat etetni és az éhinséggel kordában tartani. Jó haszon lesz egyeseknek. 6. több legyet is egy csapásra - majd megeszik őket a népek."
Obsitos Technikus
2024. szeptember 30. 20:58
Na akkor Márton napra nem lesz liba, karácsonyra nem lesz pulyka megint.
sexykitty-5000099
2024. szeptember 30. 20:09
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­é­­­k­e­­­l­­­d­­ ­a­­­ ­s­­­z­e­x­i­ ­­­p­u­n­­­c­­i­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!